Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İktidar ve medya

Milliyet yazarı Mehmet Tezkan, "Siyasetçiler ne kadar az konuşursa ülke o kadar huzur bulur" deyince, AK Parti'nin Grup toplantısında Başbakan Erdoğan ona adeta nazire yaptı: "Siz köşe yazarları ne kadar az yazarsanız ülke o kadar huzur bulur."
İş bu noktada kalsa iyi. Erdoğan, basını gene yaylım ateşine tuttu: "Bunlar yarım saatte bir köşe yazısı yazabiliyorlar. Hemen sipariş bir yazı; bu hale geldi. Bunların yaptıkları tahrikten başka bir şey değil. Bunlar barış, millet ve devlet düşmanlarıdır."
Belli ki, Erdoğan'ın içinde medyaya karşı bir birikim var; adeta bir yanardağ patladı. Esasında, birkaç kişiyi değil, bir zihniyeti hedef alıyordu. Çünkü "Bunlar köprüye de karşıydı; bunlar çok partili siyasi hayata da karşıydı" derken, 35 ve hatta 50 sene öncesine kadar gidiyor.
Bence, Mehmet Tezkan da, Tayyip Erdoğan da haksız. Tercihimiz, susan Türkiye değil, "Konuşan Türkiye" Konuşan, tartışarak çözüm arayan, sorgulayan ve farklı fikirleri hoş gören bir Türkiye.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA