Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Sarıgül ve demokrasi

Mustafa Sarıgül'ün başkanlığını yaptığı Türkiye Değişim Hareketi adına, kurucular arasında yer alan Affan Keçeci, Zeynep Dereli ve Ebru Arzu Çağdaş ziyaretime geldi. Kendileriyle, parti içi demokrasiyi konuştuk. Benim öteden beri savunduğum bir düşünceye destek verdiklerini gördüm. İlçe ve il başkanlarıyla, genel başkanı, partiye kayıtlı bütün üyeler seçecek. Genel Başkana tanınan kontenjan haricinde, milletvekilleri ön seçimle belirlenecek. Partiye kayıt edilmeyen üye, yargıya başvurabilecek. Her teşkilât, bölgesindeki seçmen sayısının % 2 ya da 3'ü nispetinde üye yapmak mecburiyetinde.
Ayrıca hanımlar için pozitif ayırımcılık düşünülüyor. İlçe ve il yönetiminde % 30 nispetinde kadın yer alacak. Uygun isim bulunamamışsa, hanımlara ayrılan kontenjan koltuklar boş bırakılacak. Milletvekilliğinde de, % 30 kadın kontenjanı var.
İşte kadrodaki birkaç isim: Faruk Loğoğlu, Hikmet Çetin, Hayri İnönü, Mehmet Moğultay, Emre Alkin, Sabri Erbakan, Bülent Tanla.
Ya Kürt açılımı?
-Hudut ve bayrak birliği sağlandıktan sonra her konu müzakere edilebilir.
Ve son söz: "Bizim ötekimiz yok"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA