Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İllegal dinleme

Hanefi Avcı'nın bürosunda, bazı gazetecilerin dinleme kayıtları çıkması şaşırtan bir tesadüf. Avcı, "Beni illegal dinlediler" diye kıyamet koparıyor. Yazılanların mürekkebi kurumadan kasetler ortaya çıkıyor. Avcı, beklendiği gibi "kasetlerin kendisine ait olmadığını" söyledi. Polisin aramayı, kamera eşliğinde ve şahitler huzurunda yaptığını sanıyoruz. Aramadan önce birileri bu kasetleri Avcı'nın ofisine yerleştirmiş olabilir mi? Bu da mümkün. Ya da, yıllar önce, Avcı kayıtları alarak dolabın bir köşesinde saklamış, sonra da, önem vermediği için onların varlığını unutmuştur. Dedim ya bütün ihtimaller geçerli.
Avcı eski bir istihbaratçı; muhtemelen o da çok sayıda illegal dinleme yapmıştır. Hatta Mehmet Eymür, Avcı'yı "MİT'i dinledi" diye müsteşara şikâyet bile etmişti. İşte Eymür'ün Müsteşarlık makamına yazdığı mektubun ilgili bölümü: "Hanefi Avcı, benim hakkımda son derece ciddi, önemli ve ağır cezayı gerektiren isnatlarda bulunmuştur. Ancak bütün bu isnatları, yalanlar üzerine kurulu ve kasıtlı olduğundan, Hanefi Avcı suçlamaları genel bir anlatım tarzı içinde yapmış ve suçlamalarla ilgili müşahhas örnekler verememiştir. Avcı, suçlamalarını, 'Telefon irtibatlarına' dayandırmakta ve ifadesinde 8 kez 'Telefon bağlantılarını incelediğiniz zaman' gibi gerekçe ortaya koymaktadır. Gerçek olan bir husus, Hanefi Avcı'nın MİT'e ait telefonları ve özellikle tarafımdan kullanılan telefonu dinlediğidir. Ve müsteşarlık makamınca malum bazı gizli faaliyetlerimize hulul ettiğidir. Hanefi Avcı, bunları çarpıtarak, yönünü değiştirerek ve ilaveler yaparak kullanmaya kalkışmıştır.... Yıllardan beri her hareketimi araştıran Hanefi Avcılar, Dündar Kılıçlar, hiçbir açığımı bulamadıkları için, çamur at izi kalsın taktiğini kullanıyorlar..."

***

MİT'i dinleyen, gazeteciyi de dinler. Avcı, 1997'de Susurluk'a ilişkin açıklamalarıyla bir anda gündeme oturmuştu. Anladığımız kadarıyla, dinlemeler o tarihe denk geliyor. Muhtemelen kendisiyle ilgili basının nabzını tutuyordu. Yoksa, 28 Şubat sürecinde cadı avına muhatap olan "Fethullahçı polisler" işi gücü bırakıp, bütün bu gazetecileri dinledi ve bir gün Hanefi Avcı'nın ofisine yerleştiririz diye kasetleri bugüne kadar muhafaza mı etti?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA