Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Cehalet

N TV'de, Ruşen Çakır'ın düzenlediği Yazıişleri'ne, Cumhuriyet gazetesi yazarı Zeynep Oral davet edilmişti. Heykel konusunu konuşurken, birden lâf, referanduma geldi. Referandumda "evet" oyu verenler, Tayyip Erdoğan'ın Mehmet Aksoy'un eseri hakkında söylediği sözlere ortak ilan edildi. Bu ne iş! Neden Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ya da Anayasa Mahkemesi'nin yapısının değiştirilmesi ve Yüksek Yargı vesayetinin sona erdirilmesini isteyenler, başbakan gibi heykele "ucube" demiş sayılıyor? Buradaki mantığı anlamak mümkün değil. Ama asıl bombayı, Zeynep Oral, sonradan patlattı ve dedi ki: "% 58'i cehaletle irtibatlandırmak gerekirse, halkımızın önemli bir bölümüne cahil diyebiliriz." (Ruşen Çakır itiraz etti fakat programın sonuna gelinmişti, kapatmak durumunda kaldı.)
Cehalet, asıl kendini bilmemektir. Daha doğrusu kendini başkasından üstün bilmektir. Bu durumda, "cahil" tanımı, asıl halka tepeden bakan malum zihniyete uygun düşüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA