Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Evet "ucube" demiş

Tayyip Erdoğan, "Ucube tanımını heykel için kullandım. Sağa sola çekmeye gerek yok. Lâfı dolandırmayalım, o heykel ucubedir" diye ısrar etmiş. Demek çevresinde, kendisine, doğruları söyleme cesaretini muhafaza eden bir tek kişi bile yok. Öyleyse ben anlatayım:
1) Bu ısrarıyla, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı zor durumda bıraktı.
2) Bir nezaket kuralını unuttu. Zira medeniyet ve nezaket, insanların, muhatabını rencide edecek düşüncelerini ifade etmemesini, kendisini kontrol etmesini gerektirir. Nasıl ki, bir annenin çocuğuna, çirkin ya da aptal diyemezsiniz, bir heykeltıraşın heykeline de "ucube" sıfatını yakıştıramazsınız.
3) Erdoğan, yıkım kararını herkesin gözü önünde vereceğine, Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun kararını, Kars Belediye Başkanı'na hatırlatır ve ön planda gözükmeyebilirdi. Böylece yıkımın sorumluluğunu da üstlenmezdi.
AK Parti iktidarı birçok başarılı icraata imza attı. Türkiye, gerçekten 8 yılda büyük bir dönüşüm geçirdi. Ama işte geliyorsunuz, bir noktada heykele toslayıveriyorsunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA