Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Bedelli askerlik, af ve Pomem'de askerlik şartı

Radikal gazetesi, hükümetin bedelli askerlikle ilgili bir çalışma yaptığını ileri sürüyor. Haber doğru ya da yanlış... hatta belki yalanlanabilir de. Ama gerçekten, bu konuda çok büyük bir mağdur kitlesi mevcut. Çoluk çocuğa karışmışlar, işleri güçleri var, nafakalarını temin ediyorlar, "Bedelli çıktı çıkacak" lâfları yüzünden, zamanlarını da kaçırmışlar, bakaya kalmışlar.
Bence yaş sınırı, gazetede söylendiği gibi 35 değil, 30 olmalı. Bize gelen talepler hep bu istikamette. 35 alt sınır olunca, bu defa gene önemli bir kitle tatmin edilmeyecek.
Bedellinin yanı sıra, askerlikle ilgili başka istekler de var. Meselâ, ordudan disiplinsizlik sebebiyle atılan askerler de af bekliyor. YAŞ kararlarıyla ve disiplinsizlik gerekçesiyle uzaklaştırılanlara ya da darbe mağduru olanlara af geldi ama bakanlık onaylı 3'lü kararnameyle ve gene disiplinsiz gerekçesiyle emekliye sevk edilen askerler dışarıda bırakıldı. Orduda en ufak bir uyumsuzluğun disiplinsizlik sayıldığı hatırlanırsa, bu grupta bulunanların da mağduriyeti daha iyi anlaşılır. Yüz kızartıcı suç işlememiş olmalarına rağmen, ordudan atılmış olmanın ayıbını yıllarca yaşamışlar. 3'lü kararnameyle TSK'dan atılanlar, özlük haklarının iadesini talep ediyor. Bir tek, bu kitle af dışında kaldı.
Polis sınavına girenlerin de gene askerlikle ilgili beklentileri var.Üniversite mezunu olan polis adayları için 28 yaşından gün almamış olmak, askerliğini yapmış olanlar için de 30 yaşından gün almamış olmak şartı mevcut. Zaten polisler artık askerlik yapmıyor. Dolayısıyla, polis adayları, askerlik yapmak ya da yapmamak ayrımının kaldırılmasını, herkesin 30 yaş uygulamasına geçmesini istiyorlar.
Hükümet bedelliye el atarken, diğer gruptakileri de unutmazsa, daha geniş bir kitleyi sevindirmiş olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA