Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Lütfen kulak verin

Bedelli askerlik için geriye sayım başladı. Ama yaş konusu çok önemli. 1999 depreminde, 27 yaş kıstas alınmıştı. Bu defa da, onun üzerine çıkılmamalı. Aksi takdirde, hem adım atılmış oluyor, hem de gene büyük bir kitlenin talebi karşılanamıyor.
Bu arada, bedelli askerlik için düzenlemeler yapılırken, 3'lü kararnameyle ve sadece disiplinsizlik suçuyla, geçmişte TSK'dan atılanların da af kapsamına alınması için yoğun talepler var. Muhtemelen hükümet, "Onlar, YAŞ kararıyla atılmadı. Dolayısıyla askeri yargıya başvurabilirlerdi" diye olayı değerlendiriyordur. Ama, askeri yargının her zaman tarafsız davranacağını düşünüyor musunuz?
"POMEM dahil, bazı görevlere kabul edilmek için tesbit edilen üst yaş sınırı, sınav tarihinden değil, o yılın 1 Ocak tarihinden geçerli olsun" talebi hâlâ bir karşılık bulmadı. Twitter'cılar her gün beni yiyip bitiriyor. Neden hükümetin kulakları bu haklı talebe kapalı, bir türlü anlayamıyorum. İhmal mi, sorumsuzluk mu, yoksa talep mi haklı bulunmuyor? Bir açıklama da yok!
Belediye'de ve TRT'de çalışan sözleşmeli personel, seçim öncesi Başbakan'ın verdiği söze dayanarak, kadrolu olmayı bekliyordu. Yetki Yasası'nın süresi 4 Kasım'da doldu. Oysa süre dolmadan, bir Kanun Hükmünde Kararname'yle bu talepleri karşılamak mümkündü. Süre dolsa bile, hükümet istediği takdirde, seçim öncesi vaadini yerine getirmek üzere harekete geçebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA