Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Zenne filmine sansür mü?

"Zenne" filmi, Antalya Uluslararası Film Festivali'nden 5 ödül kazanmıştı. 2. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne katılma hazırlıkları sürerken, bayramın son günü, 9 Kasım'da, Festival Komitesi, "Zenne" filmi yapımcılarını arayarak, Kültür Bakanlığı'ndan alacakları "Eser İşletme Belgesi'nin" 18 Kasım'a kadar kendilerine ulaştırılmasını talep ettiler. Bu belge, vizyona girecek sinema filmleri için gerekliyken, festivale katılan filmlerde aranmıyordu. Nitekim, Altın Portakal Film Festivali'nde de "Zenne"den böyle belge talep edilmemişti. Kültür Bakanlığı'nın devreye sokulmasıyla "Dolaylı bir sansür mü uygulanıyor?" endişesi doğdu. "Zenne" yapımcıları, 18 Kasım 2011 tarihine kadar, Eser İşletme Belgesi'nin Kültür Bakanlığı'ndan alınamayacağını, zira sürenin çok kısıtlı olduğunu söylüyorlar.
Aynı durum, "Unutma Beni İstanbul" filmi için de geçerli.
"Zenne" filminin yönetmenleri Caner Alper ve Mehmet Binay, basın açıklamasıyla bu sıkıntılarını duyurdular. Sanata ve sanatçıya verdiğim değer yüzünden, onların dertlerini paylaşmak istedim. Ya Kültür Bakanlığı'nın ya da Malatya Festival yöneticilerinin sorunu halledeceğine inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA