Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

PKK ve ücretli öğretmen

Bu sütunlarda ücretli öğretmen konusunu sık sık eleştirdim. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise, açığın, ücretli öğretmenlerle kapatıldığı bilgisini, sanki doğru bir şey yapılıyormuş gibi kamuoyuyla paylaştı.
Geçtiğimiz hafta çıkan bir haber, ücretli öğretmen işinin PKK propagandası için üs teşkil edebileceğini ortaya koydu. Haber şöyle: "Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi başta olmak üzere, belli noktalarda KCK'nın eğitim kolu temsilcilerinin, ilköğretim okullarında PKK propagandası yaptığı tesbit edildi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 30 bin öğretmen açığından faydalanan KCK, örgüt elemanlarını ücretli öğretmen olarak yönlendirmeye başladı."
Haberde, isimler verilmek suretiyle yaşanan olaylar naklediliyor.
Herhalde Tayyip Erdoğan yazılanları görmüştür. Sadaka maaşıyla ücretli öğretmen çalıştırmanın doğurabileceği sonuçları da idrak etmiştir diye düşünüyorum. Umarım, pek yakında öğretmen açığı, ücretli öğretmen yerine, kadrolu eğitim elemanlarıyla doldurulur. 24 Kasım Öğretmenler Günü. Belki ilk müjdeyi Tayyip Erdoğan'ın ağzından o gün duyabiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA