Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

CHP

Deniz Baykal, "1 Mart tezkeresinden bu yana büyük oyunlar oynandı. Bugünkü İmralı müzakere sürecine gelinmesi için adımlar, bizim tasfiyemiz üzerinden o günlerde atılmaya başlandı" diyor. Meclis Darbe Komisyonu'na MİT'in gönderdiği ihbar mektubunda ise, askerin, CHP'nin yeniden yapılanması ve Baykal'ın tasfiye edilmesi için çalıştığı bilgisi var. (Bu mektubun, Baykal'ın gizli çekilmiş görüntülerinin 2010'da internete düşmesinden önce yazıldığını hatırlatalım.)
İster Kürt sorununu halletmeye çalışan dış güçler, ister AK Parti karşısında kuvvetli bir muhalefet arzu eden askeri mihraklar devreye girmiş olsun, Baykal'ın bir oyunla ayağının kaydırıldığı ortada. En azından CHP'de buna inanan güçlü ve ulusalcı bir damar var. Son Kurultay'da listeyi delerek Parti Meclisi'ne giren Birgül Ayman Güler bu görüşün temsilcisi. Dolayısıyla, Kılıçdaroğlu'nun işi zor. 2014 mahalli seçimlerinde başarı sağlayamazsa, CHP'deki ikili yapı daha büyük bir çatışma içine girecektir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA