Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kabine değişikliği

4 bakan değişti. Gidenlere hizmetlerinden dolayı teşekkür, gelenlere başarılar dilerim. Yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun selefi Recep Akdağ kadar başarılı olacağını tahmin ediyorum. Uzun yıllar AK Parti İstanbul İl Başkanı'ydı. Uzlaşmacı, çalışkan, sorunları halletmeye gayret eden biri olarak kendisini tanırım. Ömer Çelik'in bakanlık hakkıydı. 3 dönemdir parlamentoda bulunuyor. Tayyip Erdoğan'ın hep yakınında oldu. Nöbet değişikliğinde isminin gündeme gelmesi doğru bir tercih.
Milli Eğitim Bakanlarının sık sık değiştirilmesi doğru değil. Özellikle "Eğitim reformu yaptık" iddiasıyla ortaya çıkan bir hükümet, Ömer Dinçer'e biraz daha fırsat tanımalıydı. İçişleri Bakanlığı'ndaki değişikliğin ise, İmralı ile başlayan görüşmelerde Erdoğan'ın elini rahatlatmak için gerçekleştiği kanaatini taşıyorum. Şahin'in milliyetçi söyleminin, muhtemelen, barış sürecinde sorun yaratabileceği düşünüldü.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA