Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kılıçdaroğlu ve Çelebi

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi askeri vesayetten kurtaran davalara özel bir ilgi duyuyor. Ama bir siyasetçiden beklenenin aksine hep hüküm giyenlerin yanında yer alıyor. Meseleye insani açıdan yaklaşsa hak vermek mümkün. Fakat sürekli yargı kararını tartışıyor. Geçen gün, Ergenekon'dan 16 yıla mahkûm olan Mehmet Ali Çelebi'nin cezaevindeki nikâhına katıldı. Çelebi'nin haksızlığa uğradığını savunurken şöyle diyor: "Emniyet'te telefonuna isimler yüklendi. Sonra oybirliğiyle tahliye edildi. Bilahare dosyada hiçbir değişiklik olmamasına rağmen tekrar tutuklandı. Ve 16 yıla mahkûm edildi."
Kılıçdaroğlu "Dosyanın muhtevası değişmedi" diyor ama Çelebi, Ergenekon davasından 16 yıla mahkûm olduktan sonra tutuklandı. Tahliye edilmesi beraat anlamı mı taşıyor? İkinci itirazım, polisin Çelebi'nin telefonuna yerleştirdiği numaralardan yola çıkarak mahkûm edildiği havasının yaratılmasına. Oysa iddianame, Çelebi'nin telefonundaki o numaralara dayanmıyor.
Neriman ve Kemal Aydın ile Durmuş Ali Özoğlu adlı kişiler, Harp Okulu'ndan öğrencileri devşirip, kendi ideolojilerine kazandırmakla suçlanıyor. Bu talebelerden biri Mehmet Ali Çelebi. Çelebi, Noyan Çalıkuşu, Eren Mumcu, Yaşar Tozkoparan, Hasan Hüseyin Uçar isimli arkadaşlarıyla birlikte Aydın çiftinin yakın çevresinde bulunuyor. Bu arada, Neriman ve Kemal Aydın'ın yönlendirmesiyle, Çelebi'nin Hizb-ut Tahrir örgütüyle ilişkiye geçmesinin sağlandığı belirtiliyor. Çelebi, Hizb-ut Tahrir üyesi taksici Süleyman Solmaz ile irtibat kurmuş, onun aracılığıyla örgütteki kişilerle görüşmüş. Zaten Çelebi bu örgütle temasa geçtiğini kabul ediyor ve "Amacım istihbarat toplamaktı" diyor.
Tekrar edeyim: İddianame, İstanbul Emniyeti'nde Çelebi'nin telefonuna yüklenen numaralara dayanmıyor. Çelebi, Aydın çiftinin himayesi altında Ergenekon adına Hizb-ut Tahrir'e sızmakla suçlanıyor.
Neriman Aydın'ın Şener Eruygur'la ilişkisi var. Eruygur'a yazdığı 2 mektuptan söz edelim:
* 5.3.2004: "Türk milletine gizli öncülüğünüz, bunların defterini dürmeye yetecektir."
* 20.7.2004: "Bu kez yapacağınız ihtilâlin tam bağımsızlık ve ulus devlet varlığından yana olmasını, vatan ve devlet hainlerinin kafalarını almasını dileriz."
Bu bilgileri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dikkatine sunarım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA