Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Bill Ford'un Türkiye'ye bakışı

Otomobil editörümüz Ufuk Sandık bu hafta boyunca Detroit'teki otomobil fuarından ilginç haberler yazdı. Çarşamba günü Türk gazeteciler Bill Ford ile bir araya gelmişler. Yaptıkları sohbette Ford, ticari araç üssü olarak gördükleri Türkiye'de binek otomobil de üretmelerinin söz konusu olabileceğini söylemiş.
Ford'un CEO'su Mulally ise bu sözleri, otomobil yatırımını ciddi olarak düşündüklerini ve imkanları araştırdıklarını söyleyerek teyit etmiş. İlginç değil mi?
Yanı başımızda Avrupa Birliği ülkeleri lidersizlikten kaynaklanan derin kriz yaşarken, ABD'de ekonomik durgunluk ciddi boyutlara ulaşmışken, bir çok global şirket için gelecek yatırımlarında ilk düşündükleri ülke Türkiye. Bu her ne kadar çeşitli sorunlar yaşansa da giderek iyileşen ülkedeki yatırım ikliminin yabancıları çekmeye 2012'de devam edeceğinin bir göstergesi sanıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA