Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Ferit Şahenk'in restoran yatırımları!

Türkiye'de alışmışız restoranların kurumsal bir yapıda olmamasına. O nedenle en büyük gruplardan biri restoran işine ilgi gösterince hepimiz şaşırıyoruz.
Böylesine büyük bir grup, bankacılık, enerji, otomotiv ve turizm gibi sektörlerde ciddi iş yaparken, daha hafif bir iş kolu sayılabilecek restoran işine neden girmek ister ki?
Ferit Şahenk son olarak grup bünyesine Etiler Çamlık'ta faaliyet gösteren et restoranı Nusret'i kattı. Yurtdışından iddialı markaları, zincir restoranları pekala Türkiye'ye taşıyabilecek güçteyken, neden Nusret? Orasını bilmiyorum ama çevremde kiminle konuşuyorsam Şahenk'in Nusret'e ortak olmasına şaşırıyor.
Kimileri diyor ki bu daha işin başlangıcı.
Şahenk, ileriye yatırım yapıyor. Yani şu anda grubun ana faaliyet alanlarından biri olmasa da ileri de olması için bir dizi satın alma ve yatırıma başlıyor. Garanti Bankası'nın en büyük kültür sanat faaliyetlerinden biri olan Salt Galata Osmanlı Bankası binasında hayata geçtiğinde hepimizi hayran bırakan mekanlar arasında içindeki restoran da yer aldı.
Türkiye'nin en büyük zincir restoranlarının sahibi olan Doors Grubu, Salt Galata'ta şimdiden adından söz ettiren yeni bir mekan açtı.
Şimdi sohbetlerde konuşulan konulardan bir tanesi, Ferit Şahenk'in, farklı isimlerde 35 restoran işleten Doors'a rakip olup olmayacağı. Kimileri daha da ileri gidip, babası gibi alıp satma konusunda heyecanını hiçbir zaman yitirmeyen Ferit Şahenk için, "Hiç belli olmaz, Doors'u satın bile alır" diyerek öngörüde bulunuyor.
İkea'nın da sahibi olan Özsüer Grubu'nun bugüne kadar başarıyla yürüttüğü Etiler Uptown'daki Maya Spor Merkezi'ni de satın alan Doğuş, tüm binayı komple bir "sağlıklı yaşam ve spor merkezi"ne dönüştürmek için inşaat faaliyetine çoktan girişti.
İş dünyasının tanınmış bir çok siması sağlıklı bir şekilde kilo verdiklerini düşündükleri Ulus'taki D-Life'ın çoktan müdavimi olmuş durumda. Öyle ki bir çok ciddi iş toplantısı bu mekanda yapılır hale gelmiş bile.
Bakalım, restoran ve sağlıklı yaşam, spor işleri önümüzdeki aylarda Şahenk'e nasıl bir açılım yapacak?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA