Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Diğerlerine ayıp olmasın ama dünyanın en iyi otelini yapıyoruz!

Dünyanın en lüks otel markalarından biri olan Raffles, önümüzdeki yıl Zorlu Center'da açılıyor. Toplam 250 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçmeye hazırlanan Raffles'ın iç mimarisi, otel tasarımında dünya lideri olarak bilinen ABD'li HBA şirketinin elinden çıkıyor.
Zorlu Center'daki son gelişmeleri anlatmak üzere bizleri New York'a davet eden Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even, dünyanın 100 büyük mimari ve iç mimari şirketi sıralamasında son 10 yıldır ilk sırada yer alan HBA'nın başkanı Howard Pharr ile bir araya gelmemizi sağladı.
54 ülkede 900'ün üzerindeki çalışanı ile yılda yaklaşık 70 otel dizayn eden HBA'nın cirosu 84 milyon doları buluyor. Peninsula NY, The Ritz Carlton Dubai ve toplantı için buluştuğumuz Mandarin Oriental New York gibi dünyada en iyi olarak kabul edilmiş otellerin dizaynını yapan HBA, aslında Türkiye'ye yabancı bir isim değil. Yıllar önce Grand Hyatt Oteli'ni ve ardından Swissotel'in odalarını ve sonra Hyatt otelinin renovasyonunu gerçekleştirmiş. Ama bu kez iddia büyük. Howard, Zorlu Center'da iç dizaynıyla uğraştıkları otelin Türkiye'nin en iyi ve lüks oteli, hatta dünyanın da en iyisi olacağını sohbetimiz esnasında defalarca vurguluyor. "Otel dizaynı konusunda tecrübemiz büyük. Biz İstanbul'un en iyi oteli olmak istiyoruz. Bunun için de her şeyi yapıyoruz' diyor.
Öğreniyoruz ki İstanbul'da açılacak olan 184 odalı Raffles'da, Bizans, Roma, Osmanlı imparatorluklarından esintilere vurgu yapılacak ancak modern otelin en baskın tarafı sanat, özellikle de çağdaş sanat olacak.
Şimdiden, HBA ve Zorlu Grubu Türkiye ve dünyadan tanınmış sanatçıların bir listesini oluşturmaya ve eser siparişine girişmiş durumda. Emre Zorlu, Raffles ile İstanbul'da oda fiyatlarını 500-600 euroların üzerine çıkarma hedefinde olduklarını söylüyor. Zorlu, her türlü detayın düşünüldüğü 60 metrekareyi bulan oda büyüklükleri ile farklı bir otelcilik anlayışını Türkiye'ye getireceklerinin de altını çiziyor.
Howard Pharr ise biraz daha ileri gidiyor ve "Diğerlerine ayıp olmasın ama Raffles, Türkiye'nin en tepedeki oteli olacak" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA