Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Sanatla buluşan deri Hong Kong yolcusu

Doğrusu Türkiye'de hangi işe kadın eli değse yapılan iş farklı bir boyuta geliyor.
İyi de oluyor. Türkiye Deri Vakfı'nın (TURDEV) düzenlediği ve 23 ülkeden 305 firmanın katıldığı İstanbul Deri Fuarı son örnek.
Yünlü deri üreticisi Ruken Mızraklı, Türkiye Deri Vakfı'na başkan oldu ve sonra da ilk iş olarak her yıl düzenlenen deri fuarına büyük bir renk kattı. Deriyi sanatla buluşturma projesi 'Art Meets Leather' kapsamında sanatçılar Lolita Asil, Suzy Hug Levy ve Yücel Kale deriyi kullanarak eser hazırladı ve bu eserler deri fuarı süresince ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Bir taşla iki kuş. Sergi öylesine ilgi gördü ki Deri Tanıtım Grubu devreye girdi ve Mart 2014'te Hong Kong'da yapılacak olan Asya Pasifik Deri Fuarı ve eylüldeki ACLE Shanghai Deri Fuarı ve son olarak da ekimde Milona'da yapılacak olan MİCAM Ayakkabı Fuarı'nda sergilenecek. Bu arada sanatçıların deriden yapıtları şu anda da İstinye Park'ta bir hafta süreyle sergileniyor.
Deride 500 yıllık geçmişi olan Türkiye hakikaten de bu işin en iyisini yapıyor ama bana göre yeteri kadar tanıtamıyor.
Ruken Mızraklı'nın bu atağı bu açıdan büyük önem taşıyor.
İşin rengi biraz sanatsal dokunuşla dahi müthiş değişiyor.
Mızraklı, Hong Kong, İtalya ve Çin'den sonra dünyanın 4'üncü büyük fuarı haline gelen İDF'nin bir marka haline geldiğini söylüyor ve fuarı alışılagelmiş bir görünümden çıkarmaya çalıştığını ve burada tüm gününü geçirenlerin ruhlarını da beslemek istediklerini belirtiyor.
4 milyar dolarlık ihracat hacmine sahip olan ve yaklaşık 400 bin kişiyi istihdam eden sektör, bu yıl fuarda 18 ülkeden 140 profesyonel alıcıyı uçak ve otel konaklama masraflarını karşılayarak misafir etmiş. Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle de 13 ülkeden 51 kişilik bir alım heyetini de ayrıca ağırlamış.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA