Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir sözü kadınları harekete geçirdi!

Kadına karşı şiddet konusunda hepimiz, korkunç bir vahşetle aramızdan ayrılan Özgecan milat olsun dedik. İlk kez Türkiye'nin tüm farklı sesleri birleşti ve bu konuda tek ses oldu. Ama tabii bu işin peşini bırakmamak lazım.
Öğreniyorum ki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan aralarında sivil toplum kuruluşlarında aktif görev yapan bazı iş kadınlarının da olduğu bir grubu kabulü sırasında; bazı konuları bizzat himayesine aldığını, kadına şiddetin de bu konulardan biri olduğunu söylemiş.
Türk İşkadınları Derneği'nin (TİKAD) bu toplantıya katılan yöneticileri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerini duyduktan sonra dün hemen harekete geçti. Aralarında akademisyenlerin, gazetecilerin, iş kadınlarının ve siyasetçilerin de olduğu bir grubu, kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda acil eylem planı oluşturmak ve ortaya çıkacak sonuçların hiç vakit kaybetmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaşarak çözüm odaklı bir kampanyaya dönüştürmek için buluşturdu.
TİKAD'ın Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut önderliğindeki toplantı, kadına şiddetle savaşmak için eğitimin ve ailenin güçlendirilmesi gibi konuların ne kadar önemli olduğu vurgusuyla geçti.
Nilüfer Bulut, beyin fırtınası toplantısının açılışını yaparken, idama karşı bir duruş sergileyen iki kız çocuğu annesi biri olarak Özgecen sonrası idamı istemeye başladığını söyledi.
Özetle toplumun tüm kesimleri Özgecan sonrası sarsıldı. TİKAD'ın 2015 hedefi kadına karşı şiddet konusunda çözüm odaklı projeler yapmak. Bulut bu toplantıyla işte bu hedefin startını vermiş oldu. Tabii ki toplantıda gelişmiş ülkelerde kadına karşı şiddet konusunda alınan önlemler, örnek projeler konuşuldu. Şiddetin ön planda olduğu dizilerin etkisine değinildi ve bu dizilerle ilgili neler yapılabileceği tartışıldı. Çocuklara anaokuldan itibaren verilen öfke kontrolü derslerinin Türkiye'de de hayata geçirilip geçirilmeyeceği de ortaya atılan konular arasındaydı.

Muhtarlar aracı olsa?
Bu arada meslektaşım Meral Tamer'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sigarayla olan mücadelesinin, üstelik de Türkiye gibi bir ülkede, kimsenin hayal bile edemeyeceği büyük bir başarıya ulaştığını hatırlatması ve kadına karşı şiddet konusunu himayesine almasının önemli olduğunu söylemesi üzerine, ben de bir öneride bulundum. Cumhurbaşkanı Erdoğan, salı günleri Türkiye'nin dört bir yanındaki muhtarları kabul etmeye başladı. Erdoğan'ın muhtarlara yaptığı konuşmada kadına karşı şiddet konusu önemli bir gündem maddesi olarak yer alsa, çarpan etkisiyle bu konunun halk arasındaki yayılma hızı müthiş olmaz mı?
Ezcümle Nilüfer Bulut ve ekibi tüm önerileri alt alta getirip, Ankara'da başta Cumhurbaşkanlığı makamı olmak üzere etkili her kapıya gidip kadına karşı şiddet konusunun sözde kalmayacağını, bizzat takipçi olacaklarını söyleyecek. Bizler de bu konuyu gündemde tutarak, kadına karşı şiddetin bu ülkede son bulmasına yardımcı olmaya çalışacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA