Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Abraaj'ın ortak olduğu ihracatçı BRN Yatak Türkiye'de büyüyecek

Türkiye'de adını ezbere bildiğiniz en az iki yatak markası sayacağınızı biliyorum. Ama Kayseri'de genç bir kadın girişimcinin yaklaşık 10 yıl önce hayata geçirdiği ve bugün Türkiye'nin toplam yatak ihracatının yarısını tek başına yapar hale getirdiği şirketi ya da markayı söyleyin desem ekonomi dünyasını çok yakından tanımıyorsanız cevap veremezsiniz belki de.
Tüketicinin yakında daha çok alışveriş merkezlerinde rastlamaya başlayacağı markayı önemli bir yatırım fonu çok daha hızlı farkedince, hikayeyi girişimci Berna İlter'den dinlemek şart oldu.
Şubat ayında hızlı büyüyen pazarlarda faaliyet gösteren The Abraaj Group (Abraaj), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile birlikte Kayseri'de yatak ve uyku ürünleri üretim, ihracat ve perakende şirketi BRN Yatak'a ortak oldu.
Abraaj, bünyesinde Anadolu Girişim Sermayesi Fonu kurmuş ve Anadolu'da gelecek vadeden şirketlere yatırım yapacağını açıklamıştı ki çok geçmeden ilk yatırımını BRN Yatak'a yapmış oldu. Çoğunluk hissenin kendilerinde kaldığını, Abraaj'ın da yönetime girdiğini söylüyor Berna İlter. Abraaj ve BRN Yatak'ın ortaklığı 5 yıl sürecek ve İlter de buradan gelecek kaynakla üretim, ihracat ve daha da önemlisi yeni hedefleri perakende de büyümek için kullanacaklarını anlatıyor bize.
Berna İlter, aynı zamanda eşi olan Mustafa İlter ile birlikte BRN Yatak'a ait ürenleri 60'ye yakın ülkeye ihraç ederken, iç pazara nispeten geç, 2011 yılın- da girerek bugüne kadar 11 perakende satış mağazası açmakla yetiniyor.
2012 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Harvard Üniversitesi'nin verdiği "Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 25 Şirketi" listesine giren BRN Yatak'ın bir kaç yıl içinde önemli bir yatırım fonunun dikkatini çekmesi boşuna değil.
Bir yataktan beklenecek her türlü teknolojik yeniliği tüketiciyle buluşturarak önemli ihracat pazarlarında ciddi yer edinen şirket, klima özelliği olan at yelesinden, kadın ve erkeğin kilolarını göz önünde bulundurarak aynı yatakta farklı teknololojik özelliklere yer vererek dikkat çekiyor. Hal böyle olunca ihracatı da kademeli olarak yükseliyor.
DEİK Yönetim Kurulu Üyesi de seçilen Berna İlter, BRN'nin ağırlıklı Avrupa'ya olan ihracatını son 4 yılda 12 milyon dolardan 24 milyon dolara çıkartmış.
Dışarıdan içeriye doğru büyüyen BRN şimdi mağaza sayısını 28'e çıkarmayı hedefliyor.
İşte size Anadolu'dan girişimci bir kadın hikayesi. Kadının güçlenmesi Türkiye'nin güçlenmesi demek cümlesinin en güzel örneği.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA