Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Nefes aldıran sergi Mall of İstanbul'da!

Mall of İstanbul'da açılan oyuncak sergisini, oyuncakların her birini çocuğuymuş gibi seven, okşayan yazar ve şair Sunay Akın ile birlikte dolaşırken, gördüm ki insanlık ne zaman savaşa girmişse o zaman çocuklarının hayal kurmasına imkân sağlayan muhteşem oyuncaklardan uzaklaşmış ve hatta oyuncak fabrikalarını silah fabrikasına dönüştürmüş! Dünyada savaştan daha büyük yıkım yok işte. Çocuklarımızın hayallerini çaldığı gibi, dünyamızı da karartıyor.
Pırıl pırıl gençleri, güzel insanları teröre kurban verdiğimiz şu günlerde, hiçbirimiz kendimizi iyi hissetmiyoruz. Hepimizin canı yanıyor. İstanbul'a seyahat edecekseniz ya da bu dev metropolde yaşıyorsanız ve de kendinizi biraz olsun iyi hissetmek istiyorsanız, içinizdeki umudu yeşertmeye çalışıyorsanız, size Sunay Akın'ın özel koleksiyonundan oluşan "5000 Yıllık Hikâye-Oyuncak Sergisi"ni dolaşmanızı tavsiye ederim. İyi geliyor! Akıl edenlerin ve bu projeye yol verenlerin emeğine ve düşüncesine sağlık.
İkitelli'deki devasa alışveriş merkezi Mall of İstanbul'un içinde, çocukların atölye çalışmalarına da katılmasına imkân veren MOİ Sanat'ta açıldı bu güzel sergi. Biz de bu vesile ile Sunay Akın, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, İcra Kurulu Üyesi Zeynep Torun ve AVM'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlham İnan Dündar ile bir araya geldik.
Öncelikle oyuncakları Sunay Akın'ın eşsiz sunumuyla dinlediğim için kendimi çok şanslı saydığımı söylemeliyim ama bu imkâna herkes sahip. Çocuklarınızla gidip, sergide kulaklıkları takıp Akın'ın anlatımıyla 5 bin yıllık oyuncak hikâyesini dinleyebilirsiniz. Akın, 20 yılda 40 farklı ülkenin antikacılarını dolaşarak bu koleksiyonu oluşturdu. İlk ayı oyuncağı Teddy'den Fatoş Bebek'e, tarihte üretilen ilk Mickey Mouse oyuncağından Eyüp oyuncaklarına, Ford'un ilk T modelinin oyuncağından, uzay temalı ilk oyuncaklara kadar birbirinden değerli ve tarihi oyuncaklar bu sergide bir araya getirilmiş.

Doğru proje satıyor!
Hazır Türkiye'nin en büyük alışveriş, eğlence ve yaşam merkezine gelmişken, Aziz Torun'la bu yılı nasıl geçirmeye başladıklarını ve daha az büyümenin yaşandığı bir yılın etkileri üzerine de sohbet fırsatı buluyoruz. Torunlar, en büyük yerli AVM yatırımcısı olarak biliniyor. Öğreniyoruz ki Mall of İstanbul'u ayda ortalama 1.1 milyon kişi ziyaret ediyor. Aziz Torun, rezidans bölümünde 35 ayrı milletten yatırımcının daire sahibi olduğunu anlatıyor. Alışveriş merkezi şu anda 6 bin 500 kişiyi istihdam ediyor. Aziz Torun, ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını ve özellikle Ortadoğu'dan gelen turist sayısının yükseldiğini söylüyor. Şimdi hedeflerinde İran var mesela. O nedenle yakın bir zamanda katıldığı İran'daki fuardan izlenimlerini aktarırken, bu ülkeden bir yoğunluk beklediklerine vurgu yapıyor. Mall of İstanbul, geçen yıl 2 milyon turisti ağırlamış. Aziz Torun, şimdi Atatürk Havalimanı'na gelen transit yolcuların sayısının artması üzerine yeni bir proje geliştirdiklerini ve transit yolcuların bekleme süreleri içinde Mall of İstanbul'da vakit geçirmeleri için harekete geçtiklerini, havalimanına tanıtıcı bilgiler yerleştirdiklerini ve oluşan talebe yönelik istendiği anda ulaşım da sağlamaya başladıklarını anlatıyor.
Konut satışlarına gelince, sektörün önemli oyuncularından biri konumuna gelen Aziz Torun, doğru yerde ve doğru projelerin her zaman satış yaptığını, en son 5. Levent adıyla sundukları projedeki bin 100 konutu sattıklarını söylüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA