Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Rönesans gençlere ‘Sürdürülebilir geleceği tasarla’ dedi!

Nisan ayının ilk haftası mimarlık, mühendislik ve tasarım bölümlerinde okuyan gençleri çok heyecanlandıracak bir isim Türkiye'ye geliyor. Eserleri müze koleksiyonlarında yer alan Fransız Mimar Christophe Pillet, İstanbul'a gelecek ve hem tasarım hikâyesini paylaşacak hem de gençlerle atölye çalışmaları yapacak.
Rönesans Holding'in "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" projesi'ne katılan gençler için final günü 5 Nisan. Kayaalp, Türkiye'nin geleceğini şekillendireceklerine inandıkları üniversiteli gençleri, sektörün en büyük ve deneyimli gruplarından biri olan Rönesans ile buluşturduklarını söylüyor.
"Yarışmada gençlerden, henüz tasarım yetenekleri hiçbir kalıba alışmamışken sürdürülebilir bir geleceği hayal etmelerini istiyoruz. Onlara sürdürülebilir projeler tasarlamayı öğretiyoruz" diyor.
Rönesans, gelenekselleştirecekleri bu yarışmanın, yeşil ve çevre dostu malzeme kullanımıyla yapım teknikleri konusunda farklı yaklaşımlar sunan yenilikçi ve alternatif fikirlerin üretildiği bir kuluçka merkezine, tasarım atölyesine dönüşmesini istiyor.
En güzeli de projeyi duyurmak için 2 yılda 90 bin gence ulaşmış olmaları. 125 üniversiteden 954 grup, yani bin 930 kişi yarışma için başvurmuş. Yarışmada dereceye giren öğrenciler hem para ödülü kazanıyor hem de Rönesans'ta staj imkânına kavuşuyor. Gençler bu yıl Christophe Pillet'nin yanı sıra Türkiye'nin önde gelen mimarlarından Murat Tabanlıoğlu, Murat Kader ve Sefer Çağlar ile de workshop imkânına kavuşacakmış.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA