Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Kalkınma Bakanı’nın ilk kadın STK buluşması

Artık kaçınılmaz oldu.
Hemen hemen her toplantının ana gündemi kadın. Dün Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Türkiye İş Kadınları Derneği'nin (TİKAD) aylık toplantısında bir araya gelme fırsatı yakaladık ve Kalkınma Bakanlığı'nın kadın konusundaki farkındalığını birinci ağızdan duyduk.
TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, karar vericilerin erkek egemen sivil toplum kuruluşlarıyla daha sık bir araya gelmesine eleştiride bulunarak, TİKAD olarak bunu yıkmaya çalıştıklarını söylüyor.
Öğreniyoruz ki Cevdet Yılmaz da bakanlığı süresince ilk kez bir kadın STK'sıyla buluşuyor.
Bakan Yılmaz, aslında Ankara'da da kadın konusundaki bakış açısının uzun bir süredir değiştiğini ve sözde değil uygulamalarla bunu tüm Türkiye'ye yayma isteklerini, anlattığı projelerle destekliyor. Toplantıya katılan kadınları da önce Meclis'ten başlayarak kadınların her alanda eşit temsil edilmesi talebini bir kez daha seslendiriyor.
Bakan Yılmaz da AK Parti'nin ilk göreve geldiğinde yüzde 5 olan kadın milletvekili oranın şimdi yüzde 15'lere yaklaştığını ancak daha da artması gerektiğinin farkında olduklarını söylüyor ve konuşmasını işgücündeki kadın ve erkek oranına getirerek, iş hayatında kadın erkek eşitliği olduğunda, dünyanın milli gelirinin yüzde 26 oranında yani 28 trilyon dolar artacağına vurgu yapıyor ve Türkiye'deki etkisinin çok daha fazla olacağını söylüyor.
Toplantıya katılan kadınların hepsi sektörün güçlü temsilcilerinden.
Petrol Ofisi Holding OMV Yönetim Kurulu Başkanı Gülsüm Azeri, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Üyesi Sema Güral Sürmeli, Güven Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Küçükel Ezerci, Prof. Dr. Neşe Kavak ve ünlü avukat Kezban Hatemi gibi isimler toplantı boyunca kadının iş hayatında önüne çıkan engeller ve yönetim kurullarında daha fazla kadının yer alması gibi önemli konularda Bakan Yılmaz'dan destek istedi.
Yılmaz, kadın istihdam eden şirketlere prim desteği sağladıklarını, üniversite mezunu kadınların iş gücüne katılımının yüzde 71 olduğunu söylüyor. Güney Doğu'daki terör nedeniyle bölgenin tahrip olduğuna değinen Bakan Yılmaz, bu bölgelerde kadına yönelik yaptıkları çalışmaları da anlattı.Öğreniyoruz ki kadına yönelik mikro girişim desteği Şırnak'tan başlayacak. Bakan Yılmaz, kadına bölgede girişimcilik yapabilecek eğitimi de sağlayarak, finansal destek vereceklerini söylüyor.
Sağlık sektöründe esnek çalışma modelinin, çalışanların büyük bir kısmının kadın olması nedeniyle istemediklerini söyleyen Nüket Ezberci'yi dinleyen Yılmaz, bazı sektörlerde yaşanacak sorunlara karşılık, 2'nci düzenlemelerle tedbir alınacağını dile getirdi ancak esnek çalışmanın mutlaka gerekli olduğunu açıkladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA