Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Paralel örgütü anlamak için kavramsal şifre

Paralel örgüt Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gördüğü en sinsi ve kalleş yapılanma. Akıl ve sağduyu sahibi tüm yurttaşlar bunu anladı artık. Şu an herkes bu örgütün yapısını tam anlamak için uğraşıyor.
Şeffaf ve açık bir yapılanma olmayıp gizli ve sinsi bir örgütlenme modeli olduğu için bu örgütü detaylı şekilde teşhis etmek zor olabiliyor. Ben bugün bu örgütü anlamak için kavramsal bir anahtar sunacağım sizlere.
Buna teorik bağlamda Paralel yansıtma teorisi de diyebiliriz. Peki nedir bu kavramsal anahtar ya da paralel yansıtma teorisi?

***
Paralel örgütü anlamak için nefret ettikleri kurumlara ve kavramlara bakacaksınız.
Bu örgüt nefretini yansıttığı şeylerin aynısını sistematik olarak yapan bir örgüttür. Bu örgüt nelerden nefret ediyorsa ve nelere karşı çıkıyorsa sözde nefret ettiği yöntemlerin aynısını uygulayan bir yapıdır. Eğer bu kavramsal şifreyi iyi anlarsanız bu örgütün yakında yapmayı tasarladığı şeyleri de tahmin edersiniz.
Birçok nefret yazısı bu örgüt için şifre gibidir. Yapacaklarını önceden haber verirler.
Paralel örgütü anlamak için anahtar tanım şudur:
Nefret ettiklerini aynen uygulayan örgüt ya da kendi yapacaklarını başkalarına aynen yansıtan örgüt.
***

Mesela bundan 8 ay önce yayınlanmış şu paralel metni dikkatle okuyun ve bahsettiği kavramsal şifreyi uygulayın:
...İran ziyaretinde bulunan ve istikbal vadeden kişiler tespit edilip mut'a tezgâhına alınır. Ve arşive kaldırılmak üzere kayda geçilir. İşadamları ve varlıklı kişilerin mut'a turları da kayıttadır. Mut'ayla Acem tarafına çekilen Türk kamu görevlileri olduğu gibi, en kritik noktalara sızan ve sonradan angaje edilen VEVAK unsurları da var. Merkezi istihbaratımıza ve bürokrasiye sızan/ angaje edilen/ uyandırılan Acem köstebekleri var ki o konuya henüz hiç temas etmedik.
***

Şurada yazılanları da dikkatle okuyun: Mut'adan istifade eden bazı devlet adamları... Siyasiler ve kritik nokta bürokratları...
İş dünyasının önemli simaları.
Zaman ve zemine göre azami istifadeyle kullanılacağı an geldiğinde arşivden çıkar ve misyonunu ifa eder. Mevcut arşivler Şii jeopolitiğinde yer alan tüm aktörler lehine ve karşıtlar aleyhine kullanılmaktadır. Suriye Muhaberatı da İran tarafından eğitiliyor.
Mut'a operasyonlarıyla İran'ı ve Suriye'yi ziyaret eden Ortadoğulu devlet adamları, siyasiler, istihbaratçılar ve bürokratlar tuzağa düştüyse önlerinde iki yol kalır. Ya Şii jeopolitiğine ve talimatlarına ram olmak veya görüntülerin servisiyle prestijinin /istikbalinin yerle bir olmasını kabul etmek.
***
Şu paralel metin de dikkatle okunmalı: Kadınlar ticaret unsuru olarak kullanıldığı gibi istihbarat servisleri tarafından siyasi ve politik araç olarak da kullanılmıştır. Çin, Orta Asya'daki devletleri yıkmak için güzel kızlarını kullandı. KGB de zamanında kadın kozunu etkili şekilde kullandı. MOSSAD hâlâ yoğun olarak kullanıyor. İran istihbarat birimleri de kadınları bu şekilde kullanıyor. Türkiye'de de bu oluşumun olduğunu söyleyebiliriz.
Güzellik salonları, saunalar, mankenlik ajansları gibi yerlerin arka planında istihbarat servislerinin tuzakları olduğunu söyleyebiliriz.
Saunaya gittiğinizi düşünürsünüz ama arkasında saunadan görüntü alan istihbarat servisinin olduğunu, arşiv oluşturduğunu ve daha sonra karşısına çıkacağını bilemezsiniz.
Şimdi size soruyorum: Yakında paralel örgütün hangi kumpası geliyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA