Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Sonlara doğru halüsinasyonlar ve paranoya artar

Avrupa Birliği'nin bügünlerde kendine göre çok önemli gündem maddeleri var. İlkiyle başlayalım.
Kremlin'in Türkçe de bilen Sözcüsü Dmitriy Peskov'un kızı Elizaveta Peskov'un Avrupa Parlamentosu'nda stajer olarak işe başlaması ortalığı karıştırmış.
Bir Rus'a üstelik de babası Putin en yakın adamı olan birinin kızına, Parlamentodaki tüm belgelere erişim hakkının verilmesi AP'de tepkilere neden olmuş!
İnstagram'a falan baktım, renkli kişiliğini yansıtan sosyal medyadaki fotoğraflarıyla gündeme gelen Elizaveta Peskov iddialara henüz yanıt vermemiş.
Ama bu "güzel casus" masallarıyla büyüyen Avrupalıları tatmin etmişe benzemiyor.
Zira Avrupa Birliği Dış İlişkiler Servisi (EEAS) Brüksel başta olmak üzere tüm Avrupa kentlerinde Rus ve Çin casuslarının cirit attığı uyarısını yineliyor.
Dikkat, düşman her yerde!

***
Birliği son günlerde fark edip önlemini aldığı diğer bir tehlikeyse, "helal gıda" ve "Koşer" uygulaması.
Avrupa Adalet Divanı (Bu işlere de onlar bakıyorlar demek), Avrupa organik tarım etiketinin, İslami kurallara göre kesilen hayvanların etleri için kullanılamayacağına karar vermiş.
Mahkeme kararına gerekçe olarak da, sersemletilmeden yapılan kesimin gerekli görülen hayvan refahı standardına uymamasını, hayvanın olması gerekenden daha fazla acı çekmesini göstermiş.
Balıkların hakkını soran yok! Nerede bu Avrupa Birliği Devleti!
***
Evet, bu kadar komedi yeter!
Hayvanların çektiği acıları Adalet Divanı'nda görüşüp, 9 siyasi tutukluyu daha asarak Mısır'ı bir "insan mezbahasına" çeviren diktatör Sisi'yle partileyen bu Birlik'in bize ne faydası olur?
Dünya rekabetinden düşen, siyasi ağırlığı yok olan, İngiltere'yi kaybeden, ekonomik durgunlukta boğulup paranoyalara dalan bir yapı, Türkiye'nin perspketifi olabilir mi?
Arkadaşlar önümüzdeki hafta da Türkiye ile üyelik müzakerelerini askıya almayı konuşacaklarmış.
Bitmeden gitsek bari.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA