Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Korona bize niye gelmedin?

Çin'den koronavirüsle ilgili daha iyimser açıklamalar geliyor.
Dün Devlet Başkanları Şi Cinping Kovid-19'un yayıldığı hayalet şehir Vuhan'daydı. Şu ana dek 3 bin 139 kişinin hayatını kaybettiği açıklanan ülkede durumun iyiye gittiğini söyledi.
Ancak İtalya'dan gelen haberler ülkedeki paniği yansıtması açısından ürkütücü.
Dünyanın en büyük ilk on ekonomisi arasında yeralan İtalya geçtiğimiz gün tümden kırmızı bölge ilan edilerek "karantinaya" alındı.
Panik öylesine bir hal almış durumda ki, pazartesi günü borsası tepetaklak çakılan ABD'den Başkan Trump'la ilgili şöyle bir açıklama geldi:
"Başkan Kovid-19 testi yaptırmadı çünkü ne virüs taşıdığı teyitli hastalarla uzun süre teması oldu, ne de kendisinde herhangi bir semptom bulunmaktadır. Başkan Trump'ın sağlığı harika durumdadır ve özel doktoru onun durumunu yakından takip etmektedir."

***

Türkiye ise adeta efsunlu gibi, dünyada koronavirüs vakasının bildirilmediği iki üç ülkeden biri.
Ancak krizin başından beri ekranlarda en sık gördüğümüz kabine üyesi olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son açıklamalarında temkinli konuşuyor:
"Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Bu virüs tespit edilebilmiş değil.
Tespit edilmiş koronavirüs olmadığını ama bu şu an tahlil yapılınca bile karşımıza çıkabilir. 3 saat sonra, 1 gün sonra karşımıza çıkabilir. Bunu toplumu bir şeye alıştırmak için söylemediğimi bilin isterim." Özetle Bakan "Biz ulusal çapta bütün tedbirlerimizi aldık, hazırlıklarımızı yaptık, bekliyoruz" diyor.
Daha ne denilebilir ki?

***

Ama yine de herkes koronavirüsün henüz Türkiye'de niçin görülmediğini tartışıyor.
Teoriler muhtelif.
Sosyal medyada gözüme en çok çarpan iddia ise, koronavirüsün Türkiye'de bildirilmemesinin sebebinin test yapılan kişi sayısının az olmasına (2000) bağlanması.
İddia sahipleri daha çok kişiye test yapılırsa virüs çıkma olasılığının artacağını söylüyorlar.
Çok yaratıcı bir öneri!
Herkesi teste tabi tutsak, kim bilir daha daha ne hastalıklara rastlarız değil mi?
Resmi verilere göre şu ana dek dünya üzerinde 113 binin üzerinde insan koronavirüsten enfekte oldu.
Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin oranı ise 4 binden fazla.
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya genelinde her yıl 5 milyon civarında grip vakası ortaya çıkıyor ve bundan kaynaklı ölümlerin sayısı 650 bini buluyor.
Bana sorarsanız, salgın fırtınasının içinde "Koronavirüs paniği aptalca" diyen Elon Musk'ı dinleyip cool takılmaktan başka önümüzde bir seçenek yok.
Başa gelen çekilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA