Türkiye'nin en iyi haber sitesi

MELİH ALTINOK

MAGA’dan Trump’a İran manifestosu

Sesli dinlemek için tıklayınız.

ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Joe Kent'in dün Başkan Trump'a açık bir mektup yazarak istifa etmesi gündeme bomba gibi düştü.
İstifasını X hesabından paylaşan Kent, gerekçe olarak İran savaşını gösterdi.
Kent'in manifesto niteliğindeki açık mektubu, Trump'ı iktidara getiren MAGA tabanının son günlerde yükselen isyanını özetliyor.
Devlet aygıtının önemli bir ayağından gelen bu açıklama, ABD'nin İran savaşına girme motivasyonu hakkındaki soru işaretleri açısından da aydınlatıcı.
Mektubuna "Başkan Trump, İran'da devam eden savaşı vicdanen destekleyemem. İran, ulusumuz için yakın bir tehdit oluşturmuyordu ve bu savaşı İsrail ve güçlü Amerikan lobisinin baskısı nedeniyle başlattığımız açıktır" sözleriyle başlayan Kent'in tespitleri şunlar:

TRUMP TUZAĞIN FARKINDAYDI

2016, 2020, 2024 yıllarında seçim kampanyanızda savunduğunuz ve ilk döneminizde uyguladığınız değerleri ve dış politikaları destekliyorum. Haziran 2025'e kadar (12 Gün Savaşı'na kadar) Ortadoğu'daki savaşların Amerika'yı vatanseverlerimizin değerli hayatlarından mahrum bırakan ve ulusumuzun zenginliğini ve refahını tüketen bir tuzak olduğunu anladınız.

SİYONİST LOBİ VE MEDYA

Bu yönetimin başlarında, yüksek rütbeli İsrailli yetkililer ve Amerikan medyasının etkili üyeleri, "Önce Amerika" platformunuzu tamamen baltalayan ve İran'la savaşı teşvik etmek için savaş yanlısı duyguları eken bir dezenformasyon kampanyası yürüttüler. Bu yankı odası, İran'ın Amerika Birleşik Devletleri için yakın bir tehdit oluşturduğuna ve şimdi saldırmanız durumunda hızlı bir zafere giden açık bir yol olduğuna inanmanızı sağlamak için kullanıldı. Bu bir yalan ve İsraillilerin bizi, ulusumuzun en iyi erkek ve kadınlarının binlercesinin hayatına mal olan felaket Irak savaşına çekmek için kullandıkları aynı taktiktir. Bu hatayı tekrar yapamayız.

İSRAİL'İN UYDURDUĞU SAVAŞLAR

11 kez savaşa katılmış bir gazi ve İsrail tarafından uydurulmuş bir savaşta sevgili eşim Shannon'ı kaybetmiş bir şehit eşi olarak, Amerikan halkına hiçbir fayda sağlamayan ve Amerikan hayatlarının bedelini haklı çıkarmayan bir savaşta savaşmak ve ölmek üzere gelecek nesli göndermeyi destekleyemem.

İran'da yaptıklarımızı ve bunları kimin için yaptığımızı düşünmenizi rica ediyorum. Cesur adımlar atmanın zamanı geldi. Yönünüzü değiştirip ulusumuz için yeni bir yol çizebilirsiniz ya da daha da gerilemeye ve kaosa doğru kaymamıza izin verebilirsiniz. Kartlar sizin elinizde.
Başkan Trump, kendisini iktidara getiren MAGA tabanındaki bu isyanı daha ne kadar görmezden gelebilir?
Netanyahu "en az bir ay" dese de Trump'ın İran düğümünden çıkmak için bekleyecek bir saati bile yok.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.