Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

'Herkes elini taşın altına koymalı'

Kılıçdaroğlu ile yarın gerçekleştireceği görüşmeden sonra tablonun biraz daha netleşeceğini belirten Başbakan Davutoğlu, MHP'ye de mesaj gönderdi: Herkes elini taşın altına koymalı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacakları ikinci tur koalisyon görüşmesinde neyin ne olacağının biraz daha netleşeceğini belirterek, "Ancak, perşembe günü tarihi bir açıklama bekleniyor gibi görmemek lazım" açıklamasında bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, görev süresi sona erecek olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına şu yanıtları verdi:
TARİHİ AÇIKLAMA BEKLEMEYİN: Perşembe günü CHP Genel Başkanı ile yapacağımız görüşmede önümüzü görmek isteriz, biraz daha netleşir. Heyetlerin sunduğu raporu Kılıçdaroğlu ile değerlendirdik. Süreç yürürken kesin hükümlerle konuşulmamalı. Kılıçdaroğlu açıklama yapmadan açıklama yapmayı doğru görmem. Ancak, perşembe günü tarihi bir açıklama bekleniyor gibi de görmemek lazım. Siyasette 24 saat bile uzundur önemli olan Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması.

CHP en az 4 yıllık hükümet istiyor

MHP İLE GÖRÜŞÜLÜR: (MHP ile de görüşme olacak mı?) Herkes elini taşın altına koymalı, hükümeti kurmakla görevliyim. Bu süreci başarıyla neticelendirmek için elimden gelen her şeyi yaparım. MHP ile ihtiyaç hasıl olduğunda görüşülür.
HDP İKİRCİKLİ DAVRANIYOR: Siyasette HDP dışında gerginlik yok. Onun da sebebi bu terör olayları karşısında ikircikli bir tavır takınmaları. HDP'nin ciddi bir muhasebeden geçmesi gerekiyor.

'ADALETSİZ VE TEMELSİZ SUÇLAMA'
Başbakan Davutoğlu, İngiliz yayın kurumu BBC'nin Ortadoğu Editörü Jeremy Bowen'ın sorularını da yanıtladı. Türkiye'nin bölgedeki terörist grupları desteklediği yönündeki iddiaların hiçbir temeli olmayan, adaletsiz bir suçlama olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Türkiye, DAEŞ'i ya da DAEŞ'le ilişkili hiçbir grubu hiçbir zaman desteklemedi. Eğer Türkiye'nin çıkarlarına, ülkemize karşı bir tehdit varsa, Türkiye'ye kim saldırırsa tabii ki tüm gücümüzü kullanacağız. Türkiye'ye saldıranları cezalandırmak için bazen hava, bazen diğer güçlerimizi kullanacağız" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA