Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

1 Kasım'ın farkı: Tek başına iktidar

ABD 'den dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu: AK Parti'nin tek başına iktidarını bekliyorum. 1 Kasım'da oluşabilecek tek fark AK Parti'nin tek başına iktidar olmasıdır

BM Zirvesi'ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu New York'tan dönüş yolunda ülke gündeminin sıcak konularında önemli mesajlar verdi. Davutoğlu sorumlarımızı şöyle yanıtladı:

Seçimden nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?
AK Parti'nin tek başına iktidarını bekliyorum. 1 Kasım'da oluşabilecek tek fark AK Parti'nin tek başına iktidar olmasıdır. Bunun olması için çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdüreceğiz.

Sandık toplulaştırma kararı seçimin geleceğini olumsuz etkiler mi?
YSK seçim güvenliği konusunda ne karar alırsa hükümet bu manada gereğini yerine getirir. YSK bir hukuk makamıdır, siyasi makam değildir.

Gazeteci Ahmet Hakan saldırıya uğradı...
Kim, ne gerekçeyle yaparsa yapsın hiçbir şekilde şiddeti onaylamak mümkün değil. Hele gazetecilere dönük her türlü eylemi kınarım ve doğru görmem. Birinin düşüncesi size yakındır, birinin düşüncesi size karşıdır o ayrı bir durumdur. Ama şiddetin her türlüsü yanlıştır ve hukuk devleti içinde mutlaka müsebbipleri bulunur ve cezalandırılır.

Gerilimi düşürmek için ne yapmak gerekir...
Gerilimleri düşürmek herkesin ortak görevidir. Bir gerilim varsa iki taraflı var demektir. Herkesin çaba gösterip bu gerilimin düşmesine katkıda bulunması lazım. 7 Haziran'dan sonraki kullandığımız üslupta gerilimi düşürme çabası var. Aday tanıtım programımızda "siyasi nezaket kuralları içerisinde rekabet edelim" çağrısında bulundum. Bir tek CHP'den mektup geldiği rivayeti var ama mektup nerede biz de bilmiyoruz.

Seçim sürecinde operasyonlar konusunda bir değişiklik olacak mı?
Terörle mücadelede hedeflere ulaşana kadar operasyonlar sürecek. Şehit haberleri üzerinden kimse provokasyona kalkışmasın. Silahlı unsurlar Türkiye'yi terk edene kadar bu mücadele sürer.

"Terörün beli kırılmıştır" dediniz, farklı yorumlandı...
Şu ana kadar elde edilen neticede son derece başarılıdır. Ben 'beli kırılmıştır' dediğimde "bitmiştir" demedim. Beli bükülmesinin anlamı planladıkları şeyleri yapamaz hale gelmiş olmalarıdır. Planladıkları gibi silahlı kalkışma yapamadılar. Halk destek vermedi

CHP'nin seçim bildirgesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yeni fazla bir şey yok. 7 Haziran başarılı olunduğu intiba delilmiş ki aynı üslup aynı muhteva aynı unsurlar devam ediyor. Fazla yorum yapılacak bir husus görmüyorum.

'RUSYA ZATEN BU SAVAŞIN İÇİNDEYDİ'

Rus uçaklarının Suriye'yi bombalaması bundan sonra hangi gelişmelere yol açar?
Rusya bu savaşın içindeydi, yeni giriyor değil. Boğazlardan geçen Rus gemilerinin ne taşıdığını, nereye gittiğini herkes biliyor. Rusya, Esed'e destek verdiğini hep ifade etti. Şimdi fiilen müdahale etmiş oluyor. Bu doğru bir tutum değil. DEAŞ'e karşı mücadele zaten sürüyor. Ilımlı muhalefeti yok etmek için yapılan askeri operasyonların fayda getireceği kanaatinde değilim. Ilımlı muhalefete destek veren ülkeler Rusya'nın operasyonları konusunda bir bildiri yayımlayacaklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA