Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Üç kelimede mükemmel özet...

Bayramı, anlam ve önemine uygun yaşamaya ve yaşatmaya çalışanlardanım. Sabah, Bayram Namazı... Mutad olduğu üzere camiye yardım... İhtiyacı olanlara bayram vesilesi sağ elin verdiğini sol elin duymayacağı şekilde katkı... Sonra, aile içi bayramlaşma. Bayramın birinci günü önce Düzce... Babamı ziyaret, komşularla, eş dostla bayram tebriki... Ardından, 33 yıldır olduğu gibi istisnasız Adapazarı... Bu kez biri 2, diğeri 4 yaşında iki küçük adam da benimle birlikte. Erenler Mezarlığı'nda annemin kabri başında dua... Yitirdiğimiz nice değerli insanın ruhuna Fatiha... Ve hayat, geride kalan yılları ile gözümüzün önünden geçerken, geleceğe dair sürprizler de bizi beklemekte. Allah, hayırlısını versin...
Bayramın ikinci günü ise Şereflikoçhisar'dayız. Yazımın bu bölümünü yazmama ilham kaynağı olan üç kelime, Ziraat Odası'nın duvarında idi. "Vatan, hürriyet, ekmek..."
Bundan daha güzel özet olamaz kanımca. Vatanın kıymetini bileceksin... Öz vatanında hür ve bağımsız yaşamanın önemini hiç unutmayacaksın. Ve nihayet, üreteceksin, helalinden kazanacaksın, ekmek parasını çıkaranlara faydalı olacaksın. Allah, "vatansız, özgürlüğünden ve ekmeğinden mahrum bırakmasın..." Bayramınız kutlu olsun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA