Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Dunford “şimdilik ikna etti!”

Ankara, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile stratejik bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Diplomatik kaynakların aktarımı, 'ihtiyatlı iyimserlik' içeriyor. Ama 'problem sürüyor!' Nedir o? Konunun ihtiyat tarafında, ABD'nin Türkiye'nin temel kaygılarını anlaması ve belli taahhütlerde bulunması var. Yani, Musul ve Rakka'da etnik ve mezhebi oldubittiye izin verilmemesi, Musul'a Şii, Rakka'ya Kürt unsurların girmemesi, YPG'li teröristin Münbiç'ten çekilmesi gibi. Lakin konunun problem tarafı da çetrefilleşiyor.
ABD giderayak DEAŞ ajandasında başarılı görünmeyi önemsiyor. Bu nedenle, ÖSO'nun El Bab'a ilerleyişi yavaşlatılarak, YPG terör unsurlarının enerjisinin dağıtılmamasına çaba gösteriliyor. Bu kırılgan dengenin kolay değişmeyeceği bir döneme hazırlanmak gerekiyor. Son bir bilgi... Halep'ten gelen haberler de iç açıcı değil maalesef. Rusya'nın, tüm uyarılara rağmen Halep'i yerle bir etmeye hazırlandığı kaygısı giderek artıyor!
NOT: Büyük lider Atatürk'ü rahmet ve şükranla anıyoruz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA