Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Trump... Fırsatlar-riskler

ABD seçimleri kimilerine göre sürprizle sonuçlandı. Oysa ibrenin Trump'a döndüğüne dair ipuçları vardı. Sanki 'Derin Amerika' programını güncellemiş ve Trump'la pazarlığı sonuçlandırmıştı.
Neticede karşımızda, oportünist, battığında bile çıkmayı başaran ABD rüyasının simgesi bir işadamı var.
Trump, zafer konuşmasında çok şey söyledi ama en çarpıcı olanı 'Gizli Servis' üzerinden verdiği mesajdı. Yerleşik düzenini sorgularken gidebileceği sınırın, gerektiğinde Başkan'ı bile feda edebilen dinamikler olduğunu peşinen kabul etti. Trump'ın ABD'si, 'küresel bayilik sistemi' gibi işlemeye aday. Dışarıda, 'Ortaklarımla ne kazanırım, karşılığında ne kadar pay dağıtırım?' anlayışına dayalı bir 'iş diplomasisi' başlayabilir. İçeride ise 'ABD'yi yeniden inşa' iddiasıyla, kurumların modernizasyonuna dayalı harcama süreçlerine paydaşların ikna edilmesi gerekebilir. Zorluk şu ki... Topal ördek Başkan Obama küresel enkaz bıraktı.
ABD, aynı anda iç ve dış enkazı kaldırmayacağı için 'bölgesel güçler kendi kaderini kendisi tayin etmeye yönelebilir.' Bu kaotik tablo Türkiye'ye fırsatlar sunduğu kadar uzun dönemli riskler de üretebilir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA