Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Kandil, Brüksel, CHP, HDP!

24 Haziran 2018 ve 31 Mart 2019 seçimleri gösterdi ki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte siyasetin yönünü "ittifaklar" belirleyecek. "Bir araya gelmez, birbirine benzemez" denilen partilerin açık ve örtülü işbirliklerine fazlasıyla tanık olacağız. Ki bu tarz bir mühendisliğin tipik örneğini "Millet İttifakı" adı altında yakın zamanda gözlemledik.
Kamuoyu önünde fotoğraf veren liderin (CHP ve İYI Parti) yanısıra gölgede gizlenen siyasi aktörler arası buluşmaların da "sandıkta tabanların ortaklaşması" diye sunulduğunu bir kenara not ettik.
Neticede, mesele kimin kimle ve hangi ilkeler çerçevesinde siyasi alan paylaşımına girdiğinde düğümleniyor.
Yani, seçmenin madalyonun her iki yüzünü de görmeye hakkı bulunuyor. Hal böyle olduğu içindir ki CHP ile HDP'yi yan yana getiren denklemin günler, haftalar, aylar geçse de izaha muhtaç yanları hâlâ ortada duruyor.
Ve... Yeni yeni gün ışığına çıkan bazı bilgiler, belge ile desteklenme aşamasına geliyor. Nitekim, Kandil'in Avrupa'daki uzantıları ile Brüksel'de gerçekleşen bir görüşmeden söz ediliyor. Hatta bir adım ileri gideyim... CHP ile HDP arasında mutemet ellerden (!) çıktığı belirtilen protokolün varlığı ciddiyet kazanıyor. Aday çıkarılacak ve çıkarılmayacak merkezler, belediye meclislerindeki dağılım, belediye şirketlerinde paylaşım gibi konular bunlar... Şayet böyle bir doküman mutlak olarak deşifre edilirse 31 Mart bambaşka anlam kazanacaktır!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA