Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

Önce kolunuzda test edin

Bazı insanların ciltleri hassastır ve daha kolay tahriş olur. Cildinize herhangi bir ürünü ilk kez kullanacaksanız, önce kolunuzun iç tarafında alerji testi yapmalısınız

Bazen cilt tipi gözetmeksizin, sivilceler ortaya çıkabilir ve bazı insanların ciltleri daha kolay tahriş olabilir. İşte en yaygın cilt problemleri:
Akneli Cilt: Gözeneklerinizin içerisindeki şeffaf yağ birikimlerini fark etmiş olabilirsiniz. Neredeyse herkes bunları burun kenarlarında görebilir. Sıkışmış sebum, havayla temas ettiğinde siyah bir renk alır. Siyah noktalar ve beyaz noktalar, burun kenarları ve çene ortası gibi daha çok yağ bezinin olduğu alanlarda yüzeye çıkar. Bu tür sivilcelenmeler her zaman olabilir ancak kadınlarda özellikle menstrüasyon dönemi başlamadan önce yaygınlaşır.
Ne yapmalı? Cilt çok iyi temizlenmeli. Akneye sebep olan bakterileri yok edecek bir antibakteriyel, gözenekte ya da tüy kökünde birikmiş ölü hücreleri atmaya yardımcı güçlü bir soyucu veya aşırı sebumu yok edecek kurutucu bir malzeme kullanılmalı.
Şehir Cildi: Şehirde yaşıyorsanız sadece hava kirliliği ve isin neden olduğu çevresel toksinlere maruz kalmaz, aynı zamanda günlük hayatın gerekleri ile başa çıkmaya çalışırken yüksek seviyede stresle uğraşırsınız.
Ne yapmalı? Cildinizi bu tarz dış etkenlerden korumak için koruyucu özellikli ve cilt tipinize uygun kremler kullanmalısınız. Ve mutlaka sabah akşam yine cilt tipinize uygun bir temizleyici ile cilt temizlenmeli.
Hasas Cilt: Cilt rengi gözetmeksizin insanların ciltleri hassas olabilir ancak hassasiyet açık tenli ve renkli gözlü insanlarda daha yaygındır. Cildinize belirli şeyler sürdüğünüzde batma ve gerilme hissediyorsanız, muhtemelen yıllar içerisinde nelerden kaçınmanız gerektiğini öğrenmişsinizdir.
Ne yapmalı? Herhangi bir ürünü ilk kez kullanacaksanız, önce kolunuzun iç ve üst tarafında kendi ailerji testinizi yapmalısınız. Ürünleri kullanırken kızarma, döküntü, tahriş, gerilme veya bölgesel kuruma gibi belirtileri göz ardı etmeyin.
Menopoz Dönemindeki Cilt: Menopozdan sonra yaşlanma nedeni ile cilt inceldiğinden, kadınlarda kahverengi lekeler ve çizgiler gibi görünür güneş hasarları, genleşmiş damarlar ve yoğun hassasiyet gibi cilt problemleri gözlemlenebilir.
Ne yapmalı? Güneşe, aşırı soğuğa, rüzgarlı ve benzeri kötü hava koşullarına karşı daha dikkatli olunmalı. Ciltte, hormonal yaşlanmaya karşı etkili krem ve serumlar kullanılmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA