Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

Cilt tipinize en uygun bakımları yaptırın

Yağlı, normal, kuru veya karma... Cilt tipiniz ne olursa olsun uygun ürünlerle temizlemeli, nemlendirmeli ve bakımlarını ihmal etmemelisiniz. Tahrişe neden olan uygulamalardan kaçının

NORMAL/KARMA CİLT
Cildiniz ne kadar sağlıklı olursa zamanın, güneşin ve stresin etkileri ile o kadar kolay savaşır. Evinizdeki bitkileri düşünün. Sağlıklı olmaları için sadece su vermekle kalmıyor, yapraklarına su püskürtüyor, ışığa göre yerlerini değiştiriyor, ölü yaprakları topluyor ve hatta yenilerinin daha güçlü ve sağlıklı çıkması için yaşlı yaprakları buduyorsunuz. Normal ciltler de böyledir. Sadece temiz ve nemli tutmakla yetinmez, aynı zamanda besler ve esnek olması için gerekli her şeyi vermeye çalışırsınız.
Sabahları cilt yumuşatıcıları açısından zengin bir temizleyici kullandıktan sonra nemlendirici tonik uygulayın.
Daha sonra cilt hâlâ nemli iken, dış etkenlerin sebep olduğu serbest radikallerle savaşmak için antioksidan desteği uygulayın.
Antioksidan uygulamasının birkaç dakika cilde nüfuz etmesini bekleyin ve bu serbest radikal savaşçılarını hafif ve vitaminle zenginleştirilmiş bir nemlendirici ile sabitleyin.
Güneşten korunmak için yağsız bir güneş korucu kullanın.
Akşamları temizleme ve tonikle silmenin ardından cildinize soyma etkili bir ürün uygulayın, ardından tekrar nemlendiricinizi sürün ve yağ asidi, antioksidan, kolajen artırıcı gıda takviyeleri alın.
Bunların yanı sıra; sabahları, multi-vitamin, kalsiyum, yağ asidi, antioksidan ve kolajen artırıcı gıda takviyelerinizi alın.
Cildiniz dayanabiliyorsa, kürünüzü soyucu etkili uygulamayı artırarak değiştirebilirsiniz. Ben genelde günlük olarak kullandığınız temizleyicinin haftada üç kere ya da daha fazla hidroksi içeren bir temizleyici ile değiştirilmesini öneririm.
Ayrıca akşam tedavilerinde cildinizin tolerans gösterebildiği ölçüde daha yüksek dozda hidroksi asit kullanmak faydalı olacaktır.

YAĞLI CİLT

Yağlı cilt sağlıksız değildir. Keseler içerisindeki yağ bezeleri, genetik olarak hormonal etkilere karşı tepki vermek üzere programlanmıştır. Artan sebum üretimi can sıkıcıdır çünkü ciltte parlayan bir görünüme sebep olur. Yağlı cilt nemli algılansa da gerekli yapısal lipitlerden mahrum kalabilir. Bu sebeple bu kürün temel amaçlarından biri, cildin su rezervlerini artıran doğal nemlendiricilerini kaybetmeden yağlı görünümden kurtulmaktır. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz;
Yüzeydeki yağı arındırmak için normal/karma ciltlere tavsiye edilenlerden biraz daha güçlü bir temizleyici ve tonik kullanmalısınız.
Eğer cildinize iyi geliyorsa, belirli günlerde hidroksi asit içeren temizleyiciler kullanarak daha soyucu etkili işlemler uygulayabilirsiniz.
Cildiniz toniğin sağladığı nemi henüz korurken, dış etkenlerin sebep olduğu serbest radikallerle savaşmak için antioksidan desteği uygulayın.
Antioksidan uygulamasının birkaç dakika cilde nüfuz etmesini bekleyin ve bu serbest radikal savaşçılarını hafif ve vitaminle zenginleştirilmiş bir nemlendirici ile yerlerine sabitleyin.
Güneşten korunmak için yağsız bir güneş koruyucu tercih edin.
Sabahları multivitamin, kalsiyum, yağ asidi, antioksidan ve kolajen yapıcı gıda takviyelerinizi alın.
Akşamları sadece sivilceye neden olan faktörleri elimine etmeyen, aynı zamanda retinol gibi kolajen artırıcıları, soyucu ve nemlendirici içerikleri bir arada barındıran, bütünlemesine bir akne tedavi ürünü kullanmalısınız.
Ara sıra sivilce problemi yaşıyorsanız, daha lokal bir akne kurutucu kullanabilirsiniz.
Yapısal lipitler ve yumuşatıcı bitki özleri içeren bir nemlendirici kullanarak tedavi ve onarım adımına geçebilirsiniz. Böylece geceleri çok yoğun bir nemlendiriciye ihtiyacınız kalmaz.
Akşamları yağ asidi, antioksidan ve kolajen artırıcı gıda takviyeleri alın.

TÜM CİLT TİPLERİ

Her hafta cildinizi yüksek yoğunlukta antioksidana doyurmak için C vitamini tedavisi uygulayın. Eğer gidebiliyorsanız her mevsim en az bir kere bir profesyonele C vitamini enfüzyonu yaptırın.

KURU CİLT DAHA KOLAY TAHRİŞ OLUR
Kuru bir cilt, tüm cilt tipleri arasında en hassas olanıdır. Yağ ve yapısal lipit eksikliği nemin kaçmasına olanak tanır. Kuruluk ve zedelenen bariyer fonksiyonu, cildinizi tahriş edici etkenler ve enflamasyona karşı korunmasız bırakır. Her kürün her adımındaki odak noktası nemlendirmedir ancak cilde su tutucu molekülleri ve su çekici molekülleri almak sizin için özellikle önemlidir. Tahrişe neden olabilecek herhangi bir şeyden kaçınmak da önemlidir. Bazı durumlarda hafif tahrişler önlenemediğinde -mesela soyma işlemi sırasında- kullandığınız her şeyda daha çok yumuşatıcıya gerek duyulur.
Temizleyicinizin çok nazik olması gerekir. Diğer cilt tiplerine oranla daha fazla nemlendirici madde içeren temizleyicileri tavsiye ederim.
Seçeceğiniz tonik, kurutucu tipteki alkollerden içermelidir, hatta nemlendirici ve yumuşatıcı içerikler açısından zengin olmalıdır.
Daha sonra, cilt hâlâ tonik sayesinde nemli iken, dış etkenlerin sebep olduğu serbest radikallerle savaşmak için antioksidan desteği uygulayın.
Antioksidan uygulamasının birkaç dakika cilde nüfuz etmesini bekleyin ve bu serbest radikaller savaşçılarını hafif ve vitaminle zenginleştirilmiş bir nemlendirici ile yerlerine sabitleyin.
Ekstra güneş koruyucuya ihtiyaç duyuyorsanız titanyum dioksit gibi hem ışığı emen, hem de ultraviyole radyasyonuna ket vuran bir güneş koruyucu seçin. Ayrıca bu koruyucu kreminiz, yumuşatıcı bitki özleri ve yapısal likitler içerebilir çünkü yağsız koruyucu sizin için çok kuru kalarak yeterli gelmeyebilir.
Gün içerisinde cildinizi kuru ve gergin hissediyorsanız, yapısal lipitlerden oluşan bir nemlendirici serum kullanmayı deneyin. Sadece yapısal lipitlerden oluşan veya bunun yanı sıra yumuşatıcı bitki özleri içeren ürünler arasında seçim yapabilirsiniz.
Sabahları multivitamin, kalsiyum, yağ asidi, antioksidan ve kolajen artırıcı gıda takviyelerinizi alın.
Akşamları temizleme ve tonikle silme adımlarından sonra kolajen artırıcılardan, tahriş edici özelliği ön planda olmayan soyma maddesiyle uygulama yapmalısınız.
Tedavi ve onarım aşamasına yumuşatıcı özellikli nemlendirici ile devam edin.
Akşamları yine yağ asidi, antioksidan ve kolajen artırıcı gıda takviyesi alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA