Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

Hassas cildi aşındırmayın!

Soyucu bir peeling ya da temizleyiciyi, günde bir ya da iki kez kullanıyorsanız ve cildiniz kızarıyor ya da geriliyorsa, uygulamayı fazla yapıyorsunuz demektir

Bazı insanlar sadece doğal ürünler kullanmayı tercih eder ancak bazı malzemelerin sentetik olanları eş değer ve kıvam bakımından daha avantajlıdır. İnsanların çoğu tüm doğal ürünlerde taze meyvelerin kullanıldığına inansa da, botanik malzemeler genelde meyve özü şeklinde kullanılır. Doğal özler ise standarda bağlıdır, bu sebeple de aktif malzemelerden sadece belirli bir miktar kullanılabilir. Mesela nar ile yapılmış malzemelerde standarda bağlanmış miktarda nar özü kullanılır. Bir ürünün formülünü hazırlarken en iyi olduğuna inandığım malzemeleri kullanırım. Bazı özellikler için doğal bir yağ ile standarda bağlanmış bir özü karıştırabilirim ve glikolik asit gibi bazı ölü hücre atıcı ürünlerde de eş değerin önemli olması nedeniyle sentetik formu tercih ederim. Bazı insanlar da ölü hücreleri lif, duş süngeri, kese ya da mısır, pirinç, jojoba taneleri gibi elle uygulanan nazik temizleyiciler kullanarak yok etmeyi tercih eder. Kayısı çekirdeği, fasulye, deniz kabuğu gibi malzemelerle yapılan ovalama işlemleri özellikle de hassas ciltler için fazla aşındırıcı olabilir.

FAVORİM HİDROKSİ ASİTLER
Tüm bu soyma işlemleri işe yarayacaktır ancak benim favorim hidroksi asitler... Hidroksi asitler, sadece ölü hücreleri yok etmekle kalmaz ayrıca kıl folekülleri arasında birikmiş deri kalıntılarını da yok eder. Bu şekilde çatlamaları, akneleri ve kahverengi lekeleri önledikleri gibi daha pürüzsüz bir tene sahip olmanızı sağlar. Akne problemi yaşayan kişilere, soyma sürecinin nazik ve etkili biçimde desteklenmesi için haftada bir ya da iki kere soyma işlemi yaptırmalarını öneririm.

YÜKLENMEYİN!
İyi bir hidroksi asit ürünü zaten nemlendirici maddeler de içereceğinden bazı insanlar tedavi ürünlerini nemlendirici olarak kullanmayı tercih edebilir. Bu tamamen kişisel bir seçimdir. Ancak aşırı yüklememeye dikkat edin. Soyucu bir peeling ya da temizleyici, nemlendirici veya bir ya da daha fazla soyucu hidroksi asit ürünü barındıran bir tedavi ürününü günde bir ya da iki kez kullanıyorsanız ve cildiniz kızarıyor ya da geriliyorsa, uygulamayı fazla yaptığınız aşikardır.

JOJOBA TANECİKLERİ İLE TEMİZLİK

Soyucu ürünlerin içeriğinde neler bulunmalı?
Salisilik asit
Glikolik asit
Laktik asit
Jojoba tanecikleri
Papain ve bromelain enzimleri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA