Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

CHP Con Ahmet’in devridaim makinesi

Con Ahmet mi? Bir deyim bu fakat öyküsü var. Kısaca şöyle: Bir zamanlar Con Ahmet diye meraklı ama bilgisi kıt biri varmış. "Ben bedava enerji makinesi yapacağım" diye tutturmuş. "Nasıl olacak?" diye sormuşlar, açıklamış:
"Bir akü ile motoru çalıştırır, bu motorla da bir dinamoyu çevirir, çıkan enerjiyle aküyü doldurur, bir kısmıyla motoru çalıştırır gerisini de ben kullanırım. Böylece devridaim ile sonsuza dek mutlu mesut yaşarım."
Öykü burada bitiyor ama biz devamını biliyoruz. Devamında Erke Projesi'yle Con Ahmet'leri yeniden sahnede görüyoruz. Bir grup emekli paşa, 21 Kasım 2006'da düzenledikleri basın toplantısıyla, enerjiye ihtiyaç duymadan sonsuza dek enerji üreten Erke Dönencesi'ni duyurmuşlardı.
Peki, ama nasıl? Bu soru asla cevaplanmadı. Tıpkı cumartesi Antalya'daki CHP Kampı'nda bir araya gelen yüzlerce Con Ahmet'in, hazırlığı 3 ay süren "insan odaklı ekonomi ile zenginleşen Türkiye" sunumundaki gibi...
Türkiye için Kapsayıcı Kalkınma Modeli'nde (KKM) yapılacakları okudukça, değil yıllık bütçe, birkaç Türkiye GSMH'si kadar kaynak gerekiyor. Tarım zengini oluyoruz, KOBİ'lere kaynak yağıyor, Girişimci Elif'in finansman sorunu çözülüyor...
Özkaynak sıkıntısı çeken Sanayici Tayfun, kısa vadeli borç açmazından kurtarılıyor. Kendi kaderine terk edilen memur Mehmet'e devlet desteği geliyor. Genç işsizlere iş, sosyal bakıma muhtaçlara devlet bakımı ve yüzlerce vaat.
Harikaa... Çoğu zaten AK Parti iktidarlarının gerçekleştirdiği projeler ama olsun... Daha iyisi daha fazlası neden olmasın?
Olsun da... Kaynak? Değirmenin suyu nereden gelecek? Gelir pastasını daha adil bölüşelim de pastayı nasıl büyüteceğiz?
1930'lardaki Con Ahmet'in de sorunu buydu zaten. Kaynak sorunu çözülememiş Devridaim Makinesi, Erke Dönencesi ve şimdi de CHP KMK'sı... Kaynak üretmenin bir yolunu bulana dek CHP'ye iktidar olmak bu yüzden haram işte...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA