Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Türkiye kimlerin ayağına basıyor?

Terör bir dil... Şeytanın, kötülüğün dili ve şimdi bizim topraklarımızda sesini yükseltmiş durumda... Çokuluslu şirket DAEŞ ve çözüm ortağı PKK, Türkiye'yi istikrarsızlaştırma projesini birlikte yürütüyorlar. Biz de bu şer koalisyonuna karşı kendimizi savunuyoruz.
Savunma, inisiyatifin karşı tarafta olduğu halin tanımıdır. Satrançta inisiyatif sizde değilse, şahı korumaya odaklanır, taş ve mevzi kaybedersiniz. DAEŞ'in Suruç ve PKK'nın polis infazları gibi eylemlerden sonra herkesin sorduğu şuydu: "Nerede bu devlet?"
Devletin kendini ifade tarzı, anayasal çerçevede kalarak dahi çok güçlüdür. Nitekim bunu yapıyor ve içimize sızan teröre karşı hücuma geçiyor. Devletin nerede olduğunu görmüş olduk ve soru da değişti: "Bundan sonra ne olacak?" Bunun cevabını ilerleyen günlerde öğreneceğiz.
Benim üzerinde durmak istediğim temel soru, Türkiye'nin neden istikrarsızlaştırılmak istendiğine dairdir. DAEŞ ile PKK işbirliği ve içerideki işbirlikçileri, medya dâhil her aracı kullanıp bizleri yıldırmak istiyor. Peki, ama neden? Kimlerin ayağına basıyoruz?
Acaba ABD, bu mücadelenin neresinde? DAEŞ, çokuluslu bir şirket demiştik, paydaşları kim? Bilmiyoruz ama öğreneceğiz. Bildiğimiz en azından 4 alanda başta ABD olmak üzere birilerinin ayağına fena bastığımızdır.
PETROL: Erbil 2020'de yıllık 120 milyar $ petrol ihracına erişecek ve Türkiye'yi dışlamak için Suriye'nin kuzeyinde, Hatay'a dayanan alanda demografik yapı dönüştürülüyor, mültecisi bize, nimeti onlara kalacak tasarımlar söz konusu...
SİLAH ÜRETİMİ: Altın kural şudur: Altını olan, kuralı koyar. Silahta milli sanayi, göze batar hale geldi. Yalnızca silah tacirleri değil, silah üretimiyle oyun kurucu hale gelmemiz, çoğu için tehdit unsuru...
MASADAYIZ: Türkiye artık bölgesinde büyük oyuncu. Taşeron işlerle yetinmiyor, masadaki büyükler arasında kendine yer ediniyor. Finansal tiranından küresel devlere dek pek çok unsur, bundan rahatsız...
KUZEY SURİYE: Her ne pahasına olursa olsun Suriye'nin kuzeyinde bir devlet oluşumuna izin vermeme kararlığımız, bölgeyi kendi çıkarlarına göre tasarlamak isteyenlerin önündeki en büyük engel...
Savaş aslında 300 yıldır bölgeye nizam veren güçler ile Yeni Türkiye arasında...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA