Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Bordo bereli ihracatçımız

Bordo berelilerimiz, çokuluslu şirket DAEŞ ve çözüm ortağı PKK'ya karşı sınırda mücadele veriyor. Savaş uçaklarımız havalanıyor ve en ucuzu binlerce dolar olan mühimmatımız, ne kadar gerekiyorsa o kadar kullanılıyor.
Savaşın bir ekonomisi vardır. 40 yıl önceki Kıbrıs harekâtında zayıf ekonomi ile savaşa girmenin ne kadar yüksek maliyeti olduğunu yaşadık. Ardından onlarca yıl süren ambargo da cabası... İzleyen yıllarda hiperenflasyon ve krizlerimiz...
Ancak şimdi terörle savaşımıza güçlü ekonomi eşlik ediyor. 40 yıl öncesinden farklı olarak kendi silah sanayimiz var ve mücadeleyi sürdürebilir kılan unsurlardan biri de bu...
Terörle, düşmanla savaşın finansmanı için ekonomiyi güçlü tutmak, hayati önemde ise bunun tedbirini geliştirmek acil hale gelir. Zaten 3 yıldır patinaj yapan büyümeyi hızlandırmak için ilave tedbir şarttır ve ihracat bu alanda en stratejik sektördür.
Müstafi olsa bile şimdiki hükümet, bir yandan terör kuşatması ile baş ediyor diğer yanda hayati kararlar alabiliyor. Bu noktada ihracatın partilerüstü önemde ele alınması şart. 60 bin ihracatçı bana göre sınırda vuruşan bordo bereli ile aynı öneme sahiptir.
Çünkü onların kazandırdığı döviz ile terörle savaşın finansmanı sürdürülebilir kılınacaktır. Düne kadar çift hane büyüyen ihracatın etrafımızdaki cehennem yüzünden çift hane küçülüyor olmasının acilen önüne geçilmelidir.
Bu alanda çalışan Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin koalisyonu kimlerin kuracağı yerine ihracatın üzerindeki tehditleri bertaraf etmek için strateji geliştirmesi şarttır.
En az DAEŞ ve onun çözüm ortağı PKK saldırıları kadar hayati görüyorum ben ihracattaki çift haneli gerilemeyi... 60 bin ihracatçı işte bu derece önemli...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA