Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

'Dijital hedefleri gerçekleştireceğiz'

Rami Aslan, vizyonlarında dijital devrimi hayata geçirmek olduğunun altını çiziyor. 3 yılda 10 milyar liralık yatırımın, bu amaca yönelik olduğunu belirtiyor ve bu vizyona sadık kalarak geliştirdikleri projeleri anlatıyor. Argela, yüzde100 iştirak ile son derece önem verdikleri teknoloji geliştirme laboratuvarı gibi… Burada geliştirilen teknolojiler yalnızca Türk Telekom ve Türkiye'nin değil, ihracata yönelik, bütün dünyanın hizmetine sunulacak.
2020 ile devreye girmesi düşünülen 5G sürecine hazırlık için ihtiyaç duyulacak kat be kat fazla kapasite, yarısı video olacak mobil kullanımının gerektirdiği altyapı ve bu amaçla 12 patent başvurusu… Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü ile uyumlu adımlar…
Bir diğer gelişme, 5G ile uyumlu baz istasyonu üretimi… Bu sayede ileri teknolojiyle gelen cari açığı azaltma imkânı (her biri 10 bin-50 bin $ arası) doğuyor. Ayrıca belli zamanlarda (afet, deprem benzeri) belli bölgelerde duyulan yüksek kapasiteyi anında karşılayan teknolojiler hayata geçirilmiş olacak. ULAK projesine destek bir başka Türk Telekom adımı… Bu projenin en büyük özelliklerini oluşturan akıllı yazılımlarda da Argela imzası var. Bu yazılımlarla baz istasyonlarının insan gücü gerektirmeden otomatik olarak devreye alınması sağlanıyor. Böylece istasyon için ayrılan ilk kurulum süresi kısalıyor.
Ayrıca hat düşmeleri en aza indiriliyor, enerji verimliliği sağlanarak operatörlerin servis kalitesinin artırılması ve maliyetlerinin düşürülmesi amaçlanıyor. Bunlara ek olarak geliştirilen yönetim yazılımları sayesinde operatörün, Türkiye'nin neresinde olursa olsun ULAK kapsamındaki baz istasyonlarını tek bir merkezden yönetmesine imkan sağlanıyor.
Türkiye'nin milli 4.5G teknolojisinin ihtiyaç duyduğu tüm teknoloji ve standartları karşılayacak şekilde tasarlanan ULAK projesi kapsamındaki baz istasyonu, Türkiye'de 4.5G'nin milli imkan ve kaynaklarla hayata geçirilmesine katkıda bulunacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA