Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Sağolasın RTÜK!..

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) yaptığı bir yönetmelik değişikliği ile ilgili 2 Mart'ta "Bu yönetmelik çok su kaldırır" diye bir yazı yazdım. Meğer yazdığımız yazı RTÜK'ün canını sıkmış, açıklama göndermiş.
Diyor ki:
"Yazınıza konu olan yönetmelik 1995 yılından beri yürürlükte olup, eleştirdiğiniz hususta yeni bir düzenleme ya da ekleme yapılmış ya da frekans tahsis şartları yeniden düzenlenmiş değildir.
Yapılan yönetmelik değişikliği, aslında, vatandaşların kamudaki işlerini kolaylaştırmak amacıyla, Başbakanlık tarafından 31 Temmuz 2009 tarihinde yayımlanan Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikle bağlantılı bir dizi mevzuat değişikliğinin parçasıdır. Şöyle ki; Önceki yönetmeliğe göre, başvuru sahiplerinin, -sizin eleştirdiğiniz- 7. Maddede anılan suçlardan hüküm giymediklerini belgelemeleri istenirken, yapılan değişiklikle belge verme zorunluluğu kaldırılmış, kişilerin "beyan etmeleri" yeterli görülmüştür.
Resmi Gazete'nin 24 ve 25 Şubat 2010 tarihli nüshalarına bakarsanız, altı adet yönetmeliğimizde daha aynı mahiyette değişiklik yapıldığını görebilirsiniz. Yürürlükte olan yönetmelik maddesiyle ilgili eleştiriniz ise 3984 Sayılı Yasada yapılacak değişiklik kapsamında not alınmıştır. Bildiğiniz gibi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından hazırlanan yasa değişikliği taslağı kısa bir süre önce Başbakanlığa sunulmuş olup, yakın bir zamanda TBMM gündemine gelmesi beklenmektedir."
Ancak burada duralım. Ne yazdığımı biliyorum. O yüzden sadece "Sağolasın RTÜK" diyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA