Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Devlerin gözü 'F'de

Fklavye bu topraklarda üretildi, bize ait olan milli değer. Bugün bilimsel olarak tüm dillerde F klayvenin daha verimli olduğu kabul ediliyor. Zaten Türkiye de 30 yıl F klavye ile yoluna devam etti. Ne zaman dünya küresel köye dönüştü, hızlı bilgisayarlaşma dengeleri değiştirdi. Bu sürece ayak uyduramayan F klavye gücünü yitirdi.
Dev bilgisayar şirketlerinin tehdidi altında yok oldu. İşte bilgisayar şirketi Apple, Türkiye'ye ait bu klavyeye saygı duydu. F klavye Macintosh bilgisayar üretip, ithal etti. Türkler, gerçekten çılgın. Kendi yarattığı değeri küçümsüyor, o yüzden F klavyeli bilgisayarlara doğru dürüst talep gelmedi.
Apple ne yapsın? Yıllardır Q klavye ithal ediyor. F'in pabucu dama atıldı. Pazar Q ile doldu. Sonunda bu işe Bilgi Teknolojileri Kurumu el attı. İthal edilen mobil cihazlara Türkçe karakter zorunluluğu getirdi. İşin rengi bir anda değişti. Üstelik AK Parti'nin Ar- Ge'den sorumlu Genel Başkan yardımcısı Reha Denemeç, konuyu yakın takibe aldı.
Diyor ki: "Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim ve lise birinci sınıflarda F klavye öğrenme dersini seçmeli değil, zorunlu derse dönüştürmeli. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı da bilgisayar alacak müşterilere F klavye ürün satma mecburiyeti getirmeli."
Diyecekler ki, "Küresel bir dünyada F milli değerdir diye yola çıkmanın bir mantığı var mı?"
Avrupa oldu ekonomik milliyetçi... Petrol üreten ülkeler de sıkı kaynak milliyetçisi!.. Biz niye F'i savunmayalım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA