Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Gazetelere saldırmak

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine geçmiş olsun. Sabaha karşı saldırıya uğradılar. Maskeli saldırganlar molotof kokteyli atıp, uzun namlulu silahla ateş açıp kaçtılar.
Saldırılar neredeyse eş zamanlı oldu. Benzer yöntemler kullanıldı. Bu da örgütlü terör suçu olma ihtimalini güçlendiriyor.
Saldırganların kimliğini henüz bilmiyoruz. Emniyet ve asayiş birimlerinden beklentimiz olayı bir an önce bütün boyutlarıyla aydınlatıp sorumluları yargı önüne çıkarmaları. Bu neviden saldırıların tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almaları.
Hiç şüphe yok ki bu saldırıların bir amacı da fikir ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırmak. Gazetecileri tehdit ve tedhiş ederek mesleklerini icra etmekten alıkoymak... Son dönemlerde yaşanan diğer saldırılarla birlikte değerlendirdiğimizde terör, medyaya yönelik tehditler arasında iyice ön plana çıkmaya başladı.
Bu yüzden okurlarımız, meslektaşlarımız, siyasetçiler ve sivil toplum temsilcileri saldırıya uğrayan gazetelerle tam bir dayanışma içerisinde olmalı.
Sabah'ı bu açıdan kutluyorum. Ertesi gün, konuyu manşetten duyuran üç gazeteden biriydi Sabah. Diğer ikisi zaten Yeni Akit ve Yeni Şafak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA