Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbullu ile baş başa

Kim dur diyecek?
Yazılarınızda gündeme getirdiğiniz Florya'da kaçak yapılaşma Florya sınırlarını aştı. Bahsettiğiniz müteahhitler Florya'yı bitirdi, şimdiki hedefleri Yeşilyurt ve Yeşilköy'deki eski binaları yıkıp yerine 7 katlı imara aykırı kaçak binalar yapmak oldu. Şimdiki belediye de önceki belediye de sadece göstermelik çatı katı yıkımı yapıyor, sonra onlar yine aynı kata devam ediyorlar yani değişen bir şey yok.
Bahsi geçen bu kişilerin kanun tanımazlıklarına ve bildiklerinden şaşmadan büyük rantlar elde etmesine kim dur diyecek ?
Ömer Çapa

***
Bordür ilkelliği

"Yeni çağın İstanbul'u doğuyor" başlıklı yazınızı okudum. İnşallah öyledir, biz de buna çok sevinir, şehrimizle iftihar ederiz. İstanbul'un estetik olarak eski hastalıkları malum, ancak yeni yapılan çalışmalarda da çağa dair işaretler görülmüyor. Hiçbir medeni şehirde, bu sarı-beyaz kaldırım bordürü ilkelliği yoktur. İstanbul'un her noktasını kanser gibi saran; 'sarı-beyaz bordür, pembe-gri-taş, turuncu-mavi beton saksı' zevksizliği dünyanın hangi şehrinde var? Londra'da, Paris'te, Viyana'da, N.York'ta böyle cümbüş gördünüz mü?
Uğur Bayar

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA