Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Siyasetten iki yıldız kaydı'

İzmir'in Konak İlçe Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'dan gelen paketi açıp baktığımda bir CD kapağından iki tanıdık yüz bakıyordu: Aydın Güven Gürkan ve İsmail Cem... Türkiye'nin sosyal demokrat tarihinin iki önemli ve etkin ismi... İsmail Cem'i kitaplarından, Aydın Güven Gürkan'ı ise şahsen tanıyordum.
Tartan, bu iki isimle ilgili "Saygı Buluşması" adıyla bir film hazırlamış. İzlediğimde hüzünlendim ve 20 yıl önce böylesine güçlü, sevilen isimleri çıkartan sosyal demokrat siyasetin bugünkü halini düşündüm.
Bir onlara baktım, bir de bugünkü Süheyl Batum'a... Üzülmedim desem yalan olur. Türkiye'nin en zor dönemlerinde siyasete sadece bilgileriyle değil, hoşgörüleriyle de zenginlik katan bu iki sosyal demokratı rahmetle anıyorum.
Eski gazeteci yeni belediye başkanı sevgili arkadaşım Hakan Tartan'a da bu iki güzel insanı unutturmadığı için teşekkür ediyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA