Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Siirt'in Sabancısı

HELİKOPTERLE Siirt'in Pervari ilçesine giderken yanı başımda oturan işadamı Ethem Sancak'la konuşuyorum... Sancak, Pervarili bir işadamı. Siyasetle ilgisi daha gençlik yıllarından başlıyor. O yıllarda ağalara karşı mücadele dernekleri kuran Sancak, şimdi memleketine ya yatırım yaparak ya da katkı sunarak hizmet ediyor.
Bir ara karşımızda görünen karla kaplı yüksek dağları gösteriyor. PKK kamplarının da olduğu o dağlarda bu mevsimde bile kayak yapılabileceğini söylüyor. Ve şu gerçeği dile getiriyor:
"Eskiden bu dağların yamaçlarında 10 milyona ulaşan hayvan besleniyordu. Bağdat'a 100 bin koyun sattığımızı biliyorum. Ama şimdi bunların hiçbiri yok. Yazık bu memlekete..." Bir süre sessizce o yalçın dağları izliyoruz. Altımızda Botan Çayı akıyor. Ama sadece akmıyor, bu kez Nihat Özdemir'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Limak'ın yaptığı Alkumlu ve Kirazlık barajları yükseliyor. 19 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan tarafından açılıyor.
Peki, bunları çoğaltmak mümkün değil mi?
İşadamı Ethem Sancak umutlu konuşuyor:
"Bir barış gelse gör sen bu dağlar nasıl çiçek açar, nasıl zenginlik üretir. Ben bunu başaracağımıza inanıyorum..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA