Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Terör yasası değişmeli

AB Bakanı Bağış'ın izlediğim iki günü bir hayli yoğundu. Brüksel'de art arda yapılan görüşmeler arasında Genişleme ve Komşuluk Politikasından sorumlu Avrupa Komisyonu üyesi Stefan Füle önemliydi.
Fule de Türkiye'deki demokratlar gibi KCK tutuklamaları ekseninde terör ve ceza yasalarındaki bazı maddelerin değişmesi gerekliliğini dile getirdi.
Brüksel'de 2 bini aşkın öğrencinin okuduğu Türk okulları gezisi, Vrije Üniversitesi'ndeki konferans ve son olarak Avrupa'daki Türk işadamlarının oluşturduğu konfederasyonların temsilcileriyle yapılan toplantılar bir tek şeye işaret ediyordu: "Türkiye'nin önemi artıyor..."
Avrupa'nın krizle sarsıldığı bir dönemde Türkiye'nin öneminin artması başta Almanya olmak üzere bütün Avrupa ülkelerindeki Türk yatırımcıları harekete geçirmiş durumda...
Kendilerine güvenen ve bir araya gelme başarısı gösteren işadamlarının önerisi de bir hayli ilginçti: "Yeni işyeri açmayalım. Mevcut markaları satın alalım..." AB-Türkiye ilişkilerinin durgunluk dönemine girdiği bir süreçte, AB Bakanı Bağış'ın gezisi yeni ufuklar açılabileceğini gösteriyor.
Bu gerçeği sadece siyasi aktörlerin ilgisinde, işadamlarının artan güveninde değil, bir anlamda sokağı temsil eden üniversite öğrencilerinin sorularında da görmek mümkün. Düne kadar Türkiye denilence Fransız kalan öğrenci kitlesi bu kez çok anlamlı sorularıyla Türkiye'yi yakından izlediklerini gösterdiler. Kürt sorunundan Türkiye'nin ekonomik başarısına kadar birçok şeyle "pozitif" ilgilenen bir üniversiteli kesimin olması umut verici...
Türkiye kendi demokratikleşmesini başardığında dünyadaki yeri çok daha önemli olacak...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA