Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Dev otobüs firmaları nerdesiniz?

Van'da meydana gelen ikinci büyük deprem tam bir çaresizliğe yol açtı. Şimdi bir milyonluk bir kent, kışa girerken evlerine girememe gerçeğiyle yüz yüze. Sorun büyük ama o sorun karşısında devletin gösterdiği refleks de yetersiz kalınca insanlar ne yapacağını şaşırdı.
Sonunda hükümet, devlete ait kamplara halkı yerleştirebileceğini açıkladı. Geç de olsa bu önemli bir adımdı. Ancak bu kez de Vanlıları taşıyacak otobüs bulmak sorunu çıktı.
İnanılacak gibi değil ama gerçek bu... Dün Van Valisi Münir Karaloğlu ile konuştum. Çözüm üretmeye çalışan Vali Karaloğlu şöyle diyordu:
"Van'ın yüzde 25'i şehirden ayrılmak istiyor. Bu çok büyük bir kitle. Kimi kamplara kimi de yakınlarının yanına gitmek istiyor. Şu ana kadar 3 bin kişiyi istedikleri yerlere gönderdik. Ama gelen talebi karşılamamız için çok sayıda otobüse ihtiyacımız var. Devletin parası var ama otobüs yok."
Dün bu çağrı başta sabah.com.tr ve hurhaber.com olmak üzere birçok internet sitesinde yayınlandı. Ama ne yazık ki ilgi gösteren tek firma çıkmadı.
Buradan başta Ulusoy, Metro ve Varan olmak üzere o dev otobüs firmalarına sesleniyorum; neredesiniz?
Türkiye toplumu büyük bir arzuyla yardım kampanyasına koşarken sizler 10-20 otobüs gönderemiyor musunuz? İlla bir televizyon kampanyası olunca mı ortaya çıkıp boy göstereceksiniz?
Van halkı sizi bekliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA