Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Bu ülkede iyi şeyler de oluyor

Birkaç gün önce İstanbul'un Pendik ilçesinde bir rezidansı gezdim. Rezidans, içinde her türlü hizmeti barındıran varlıklı kesimlerin yeni yaşam alanı olarak biliniyor.
Ama bu rezidans onlardan çok farklı. Çünkü orada yaşayanlar zenginler değil tam aksine toplumun en yoksul kesimleri...
Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin'le, kendi deyimiyle o konukevini gezerken hayran kalıyorum. Başkan Şahin, nasıl bir proje ürettiklerini şöyle anlatıyor.
"Fikir, Pendikli sivil toplum örgütlerindeki kadınlardan geldi. Babalarını kaybetmiş yetim çocukların sokaklarda savrulmalarını engellemek için modern bir yaşam alanı yarattık. Hepsini de toplumun desteğiyle yaptık."
32 ailenin yaşayacağı bu bina 2 artı 1 ve 1 artı 1 dairelerden oluşuyor. İçinde her şey var; sosyal aktivite alanları, kütüphane, bilgisayar odası ve mesleksiz kadınlara kurs verilecek mekânlar.
Oraya yerleşen üç aileyle konuştum. İki ve üç çocuk sahibi kadınların gözlerinin içi gülüyor.
Biri şöyle diyor: "Ben hâlâ rüyada gibiyim, inanamıyorum. Bu bir mucize... Çocuklarım da ben de çok memnunuz. Kuaförlük kursuna giderek meslek sahibi olmak istiyorum."
Kocalarını kaybetmiş yoksul kadınlar ve çocukları için yeni bir yaşam şansı bu. Çocuklar, lise mezunu olana kadar bu olanak sürecek.
İlkine, Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın adı verildi. İkinciye Özal'ın annesi Hafize Özal, üçüncüye ise Menderes'in annesi Tevfika Menderes adı verilecek.
Bu projeye emeği geçen herkesi kutluyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA