Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Toplumun Gülen Cemaati'ne bakışı

17 Aralık'ta başlatılan operasyonların seçimi nasıl etkileyeceğini 30 Mart akşamı göreceğiz. Ancak, meydanlar ve kamuoyu yoklamaları şimdiden bazı ipuçları veriyor.
Optimar Araştırma şirketi, şubat ayında yaptığı anketle genel ve yerel seçimlerdeki eğilimi ortaya koyarken, bir başka ölçüm daha yaptı. Topluma, Gülen Cemaati'nin bu operasyonlardaki rolünü ve nasıl algılandığını sordu.
İlk soruya verilen cevap seçimin nasıl sonuçlanacağının da işareti; "Gülen Cemaati'nin siyasallaşıp, emniyet ve yargıda çeteleşip, paralel yapı kurduğuna inanıyor musunuz?"
"Evet" diyenlerin oranı yüzde 48,2...
Bu ciddi bir oran... Çünkü eğitim ve dini hizmetlerle anılmak dururken bu noktaya savrulmak büyük riskti. Daha vahim olanı ise Türkiye genelinde 5204 kişiye sorulan şu sorunun cevabında saklı. "Gülen Cemaati'nin Türkiye düşmanı yabancı güçlerle birlikte hareket edip ABD ve İsrail yararına çalıştığına inanıyor musunuz?"
Bu soruya toplumun yüzde 36,8'i "evet" diyor. Bir dini cemaat veya kendi tanımıyla bir sivil toplum örgütü için bundan daha vahim ne olabilir? Optimar Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, sonucu şöyle yorumluyor:
"Halkımızın ciddi bir kısmı Gülen Cemaati'nin yabancı kuvvetler için çalıştığına inanıyor ve daha da çarpıcı olanı paralel yapının mevcudiyetine inananların oranı, AK Parti'ye oy verenlerin üstünde olması."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA