Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP, İstanbul başkanını arıyor

CHP'de muhalifler imza toplayamayınca kurultay tartışmaları ötelendi ve gözler il ve ilçe kongrelerine çevrildi. En merak edilen il ise hiç kuşkusuz İstanbul... İstanbul'da ilçe kongreleri bittiği için şimdi herkes harıl harıl il başkanı arayışında. Cemal Canpolat, Çetin Soysal ve Oğuz Soydan gibi birkaç isim ön planda. Özellikle Oğuz Soydan adı kulislerde yoğun bir dolaşımda. Türkkonut, Sosyal Demokrasi Vakfı yöneticiliği, CHPSHP Parti Meclisi üyeliği de yapan ve DİSK'in efsanevi başkanı Kemal Türkler'in damadı olan Soydan halen CHP İstanbul il yöneticisi. Bu arada ilginçtir, Gürsel Tekin ve Erdoğan Toprak'ın da Soydan adı üzerinde anlaştıkları söyleniyor.
Peki, şansı var mı? CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ağırlığını koymadığı sürece hiç kimsenin şansı yok. Çünkü yeni ilçe başkanları seçimi yapıldı ve İstanbul'un 39 ilçesinin 35'inde ilçe başkanlığını Alevi kökenli adaylar kazandı.
Bu durumda, en şanslı isim Canpolat görünüyor. Tabii yukarıdan müdahaleyle bir başkası gelmez ve yeni ilçe başkanları sürpriz bir tavır takınmazsa.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA