Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP’nin İstanbul kaygısı

Netleşmedi ama Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın, İstanbul adaylığı ihtimali bile şimdiden CHP'nin hesaplarını altüst etti. Çünkü CHP'nin elinde hem partiyi hem de kamuoyunu tatmin edecek güçlü aktörü yok. Adı geçen her adayın defosu var. Anlayacağınız CHP, HDP ve İP desteğine rağmen İstanbul'da rüzgâr estirecek güçlü bir adaya sahip değil. Ellerinde şimdilik iki olasılık var;
Ekrem İmamoğlu veya İlhan Kesici.
Sürecin sürprizini ben İnce diye bekliyordum ama Gürsel Tekin veya Abdüllatif Şener olursa da şaşırmam.
CHP'de İstanbul ilçeleri için de durum net değil. En garanti ilçe belediye başkanları bile "Acaba olur muyum?" kaygısı taşıyor. Bakırköy'de mevcut başkan Bülent Kerimoğlu'nun, Sarıyer'de Sükrü Genç'in, Beylikdüzü'nde Ekrem İmamoğlu'nun (Tabii büyükşehir adayı olmazsa) yerleri garanti. Bu üçlüye Maltepe'de Ali Kılıç da eklenebilir. Ama Aykurt Nuhoğlu, Altınok Öz, Handan Toprak ve Atilla Aytaç değişebilir.
Geriye CHP'nin elindeki üç ilçe kalıyor; Beşiktaş, Şişli ve Ataşehir...
Beşiktaş'ta Murat Hazinedar, Ataşehir'de Battal İlgezdi görevden alındıkları davaları sürdüğü için bu ilçelerde değişim beklentisi yüksek. Ataşehir'de İlgezdi aday olmazsa en güçlü isim milletvekili Onursal Adıgüzel. Beşiktaş'ta ise Bülent Tatar, Sabahattin Öztürk örgütün arkasında olduğu isimler.
Beşiktaş'a asılanlardan biri de Rıza Polat'ı aday yaptırmak isteyen Erdoğan Toprak. Ancak ona da "taşıma aday" nedeniyle büyük tepki var.
Bu tablo Beşiktaş'ta kadınların şansını artırıyor. CHP bu kez kadın aday kontenjanını büyük olasılıkla Beşiktaş'ta değerlendirecek.
Şansı en yüksek isim ise başarılı iş insanı Fidan Aslan Eroğlu. Şişli'ye gelince... Eğer Mustafa Sarıgül aday olmazsa işler terse dönebilir ve AK Parti sürprizi bile yaşanabilir.

***


İşçi şehri Kocaeli...

Kısa da olsa İstanbul'a komşu sanayi şehri Kocaeli'nden de söz etmek istiyorum.
İşçi ve emekçilerin ağırlıkta olduğu bu şehirde, genelde olduğu gibi yerelde de AK Parti çok güçlü. Hem büyükşehir hem de 12 ilçe belediyesi AK Parti'de. Bu seçimlerde de durumun değişmeyeceği söyleniyor. Büyükşehir'de şu isimler önde:
Nevzat Doğan, Tahir Büyükakın ve Mahmut Civelek. CHP'nin tek varlık gösterdiği merkez ilçe İzmit'te ise AK Parti yine favori. Bu kez AK Parti'nin adayları arasında eğitimci eski ilçe başkanı Ali Korkmaz öne çıkıyor. Güçlü ilçelerden Gebze'de Abdullah Yağcı, Dilovası'nda Halit Yaşar, Çayırova'da ise İdris Demir adı ön planda.

***


Şenocak hassasiyeti

Önceki gün AK Parti kulislerini yazarken İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın da aday olma ihtimalinden söz etmiştim. Bu kulis haberine sadece tabandan değil tavandan da tepki geldi.
Ortak kanaat Şenocak'ın sahada olması gerektiğiydi. Doğrusu Şenocak'ın sahada ciddi mücadele yürüttüğü, Başkan Erdoğan'ın partide başlattığı değişim sürecini İstanbul'da hayata geçirmek için gece yarılarına kadar çalıştığı iyi biliniyor.
Bir süre önce buluştuğumuzda şimdiden 30 bin sandık görevlisinin, 975 mahalle temsilcisinin hazır olduğunu ve İstanbul'da kapı kapı dolaşarak çalıştıklarını söylüyordu. Yani anlayacağınız Şenocak, sahada ve görevinin başındaydı.
Farklı hesap yapanlara duyurulur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA